Doğalgaz, ev fiyatlarını uçurdu

Saray'da geçtiğimiz yıl aralık ayında kullanılmaya başlanan doğalgaz, ev kiralarında artışa neden oldu.

Çerkezköy 26.08.2018 15:41:00 0
Doğalgaz, ev fiyatlarını uçurdu

 

Saray’da geçtiğimiz yıl aralık ayında kullanılmaya başlanan doğalgaz, ev kiralarında artışa neden oldu.

 

Saray’da geçtiğimiz yıl aralık ayında kullanılmaya başlanan doğalgaz, ev kiralarında artışa neden olurken buna bir de artan öğrenci sayısı ve mesleğini icra etmek isteyen insanlar eklenince kiralık daire bulmak daha da zorlaştı.

 

BEKARA EV VERİLMİYOR

 

Öte yandan Saray’da ev sahipleri genellikle mesleğini yapmak için gelen bekar insanlara ev verilmesi taraftarı olmadığı için kira fiyatlarını arttırıyor. Özellikle bekar subayların kiralık ev istemeleri kira fiyatlarının artışında etkili oluyor. Bunun nedeni ise kiralık ev bulamayan subayların bir evde 4-5 kişi kalmak istemesi olduğu belirtilirken aile apartmanlarında bu durumun hoş karşılanmadığı ifade ediliyor.

 

SUBAYLARIN ETKİSİ BÜYÜK

 

Gayrimenkul Dünyası Emlak ve İnşaat Ofisi yetkilisi Fuat Bakar gazetemize konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; ‘’ Ev fiyatları doğalgaz geldiğinde daha da arttı. Ayrıca Saray’da kiralık daire bulunmaması ev fiyatlarının artmasında neden olarak gösterilebilir. Ev sahipleri genellikle bekar insanlara ev vermek istemiyor. Ev verilmemesi sadece subaylara özel bir şey değil ancak ev verilmemesinde bunun etkisi var tabii. Bir bekar subaya bin TL ‘ye ev kiraladık. Bir de bunun fırsata çevirmek isteyen fırsatçılar oluyor. Şu an kira fiyatları bin TL ile bin 500 TL arasında değişiyor dedi. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10