''Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını biz 4 yıla sığdırdık''

Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Örgütü'nün danışma toplantısına katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yapmış olduğu konuşmada Ergene Belediyesi'nin 4 yıllık çalıÅ

Ergene 27.08.2018 15:35:00 0

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Örgütü’nün danışma toplantısına katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yapmış olduğu konuşmada Ergene Belediyesi’nin 4 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE'DE GELİŞMİŞ BELEDİYELERDE NE VARSA ERGENE BELEDİYESİ’NDE DE VAR

Türkiye'de gelişmiş belediyelerde ne varsa Ergene Belediyesi’nde de olduğunu kaydeden Yüksel; ‘’  Örneğin, bütün planlarımız e-devlet'te, e-imar'da yüklü, her vatandaşımız pafta ve parsel numarasını girerek kendi parselini sorgulamakta ve bütün planları görmektedir. Bunlar birçok belediyede kapalıyken bizim belediyemizde açıktır’’ dedi. Bugüne kadar 4 bin vatandaşa iş bulma imkanı sağladıklarını kaydeden Yüksel; ‘’   Bunu gören devlet büyükleri siz bunu yapmayın dediler iş bulma ofisimizi kapattırdılar. Bizler bu zamana kadar 5bin vatandaşımızı evinden aldık hastaneye götürdük tedavisini yaptırdık ve hastaneden alıp tekrar evine hastamızı bıraktık. Bugüne kadar evde yatan hastalarımıza 20 adet hasta yatağı teslim ettik, yine 22 bin 800 adet hasta bezi temin ettik, engelli vatandaşlarımıza 121 adet akülü aracı teslim ettik, yine 38 adet tekerlekli sandalye aracını engelli vatandaşlarımıza kazandırdık. İlçemizde bin bebeğimize hoş geldin paketi teslim ettik, 20 bin üzerinde bebek bezini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık” dedi. Eğitime de destek olduklarını kaydeden Yüksel, “Sağlık Mahallemizde 24 derslikli okulumuzu hep birlikte hizmete açtık. Bunlar büyük projeler büyük yatırımlar bizlerinde İlçe belediyesi olarak iki tip eğitim projesi var, bu yıl inşallah 3-6 yaş okula ön hazırlık olan kreşimizi hep beraber açacağız, Yeşiltepe mahallemizde bu birinci projemiz bitmek üzere. İkinci projemizde Ulaş mahallemizde olacak. Göreve geldiğimiz günden itibaren okullarımızda ki çocuklarımıza 2526 adet çanta, kırtasiye malzemesi ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık” dedi.

 

BİRÇOK İLÇEDE OLMAYAN PROJELERİ BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Atık getirme merkezinin, Sağlık Mahallesi’nde hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Yüksel; ‘’Türkiye'de dediğim gibi gelişmiş belediyelerde ne varsa bizde o var, hayvanlarımızı, köpeklerimizi ve kedilerimizi unutmadık onlara da her türlü veteriner hizmetleri yaparak barınak kurduk, veteriner hekimimiz sadece hayvan bakmakla değil tüm okullarda dezenfekte hizmetleri de vermektedirler” dedi. İki büyük spor tesisini ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Yüksel; ‘’Bu sene 10 Ocak tarihinde Velimeşe mahallemizde kapalı spor salonumuzu ve Naim Süleymanoğlu Spor tesisini gençlerimizin hizmetine açtık bu sene orada 500 çocuğumuza kurs imkanı sağlandı ve her yıl bu kurslarımız devam da edecek. Yine biliyorsunuz profesyonel ligde bizi temsil eden bir takımımız var. Bu takımımız oyuncuları içim 25 odalı adeta bir oteli andıran çok güzel bir tesisi hizmete sunduk. Bu takımımız geçen sene futbol müsabakalarını dışarda oynamak zorunda kalmıştı çünkü sahamız yetersizdi bu sene sahamızın ihalesini yapıp  bin 500 kişi kapasiteli yeni bir tribün oluşturuldu” dedi.

 

 DEVLETTEN BİR KURUŞ DAHİ ALMADIK

Yüksel bu büyük projeleri yaparken devletten bir kuruş dahi almadıklarını belirterek, “Seçim öncesi bizim hayallerimiz vardı, şimdi hayallerimizi gerçeğe kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçeğe kavuşan bu hayaller içinde üç tip düğün salonu projesi vardı, bir tanesini bu sene 19 Mayıs tarihinde Pınarbaşı mahallemizde hizmete sunduk, 500 kişilik düğün salonumuz şu anda Pınarbaşı mahallemizde halkımıza hizmet vermektedir. Düğün salonumuzun yanında çok güzel bir sosyal tesis, çocuklarımız için oyun parkı gençlerimiz içinde yine buraya çok güzel bir basketbol sahası inşa ettik. Üçüncü çok amaçlı düğün salonu projemiz de Esenler Mahallemizde olacak. Ergene Belediyesi Mahalle muhtarlarının da yanında oldu beş tane mahalle muhtarımızın muhtarlık binası yoktu onlara yeni muhtarlık binaları yaptık ve teslim ettik” dedi.

 

 BİR İLÇENİN 20 YILDA YAPAMADIĞINI BİZ 4 YILA SIĞDIRDIK

Başkan Yüksel, “Ergene Belediyemizin çeşitli mahallelerinde 888 bin metre kare parke taş, 22.5 kilo metre asfalt yol yaptık, dediğim gibi bunların hepsi Ergene Belediyesinin kendi bütçesiyle kendi imkanları ile yapıldı. Ergene bünyesinde 100 kilo metre yollar yaptık. Parke taş ve yol hizmetlerimiz halen devam da etmektedir. Biliyorsunuz Vakıflar mahallemize bir sevgi yolu yapmıştık şimdi aynı projemizi de Sağlık Mahallesi Edirne Caddesinde hayata geçireceğiz, burada ki çalışmalarımızın çoğu tamamlandı, Ergene bünyesinde çok örnek bir proje oldu. Şu anda devam eden projelerimiz de var Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz, Ergenemizin girişinde Kültür Merkezi projemiz devam ediyor, yine bir çok ilçemizde olmayan Ergene ilçemize olan çok güzel bir sosyal projemiz olan Marmaracık Mahallemizde gölün kenarında, mesire alanının hemen yanında çok güzel bir sosyal tesis projemiz var vatandaşlarımızın hafta sonu burada güzel vakit geçirmelerini sağlayacak olan bu projemizi de halkımız ile birlikte hizmete açacağız. Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını biz 4 yıla sığdırdık” dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10