Yeniden hayata tutundu

2017 Ekim ayında Çerkezköy İstasyon Mahallesinde bulunan tren garında oyun oynamak için çıktığı yük treninin vagonunda yüksek gerilim hattından geçen elektrik akımına kapılarak vücudunda ağır

Çerkezköy 27.08.2018 19:55:00 0
Yeniden hayata tutundu

İstasyon Mahallesindeki Çerkezköy Tren garında yük terinin vagonunda yüksek gerilim hattından geçen elektrik akımına kapılan Abdülsamet Karataş ağır yaralanmış, vücudunda ağır yanıklar oluşan Karataş Çerkezköy Devlet hastanesinde ki tedavisinin ardından Çorlu’da bulunan yanık ünitesine sevk edilmişti. Vücudunda ağır yanıklar oluştuğu için yaşaması mucizelere bağlanan genç, tedavi gördüğü İstanbul’da geçirdiği ameliyatlarla yaşama tutunmayı başardı.

 

 

8 AY HASTANDE YATTIM

 

 

Vücudunun yüzde 70'inde ağır derece yanıklar oluşan 11 yaşındaki Abdülsamet Karataş, uygulanan tedavi sonrası yaşama tutundu. 8 aylık tedavi sürecini anlatan Karataş “ O gün okula gitmeyerek kuzenim ile birlikte Çerkezköy tren garına gittik. Oyun oynarken trenlerin üstünde elektrik akımına kapıldım. Hastanede 8 ay yattım. Sağlık durumum şuan iyi ama yine ameliyatlarım var. Tedavilerim sürüyor ve haftada bir gün İstanbul Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyorum” diye konuştu.

 

 

TEHLİKELİ YERLERDEN UZAK DURUN

Mevlana Ortaokulunda okuyan ve tren raylarının yanında çocukların oynamaması yönünde tavsiyelerde bulunan Karataş “ Hastalığım nedeniyle bir yıl okulumdan ayrı kaldım. Tren istasyonu gibi tehlikeli yerlerden uzak durun. Tren istasyonuna gittim ve ben bu hale geldim. O yüzden tehlikeli yerlere gitmeyiniz. Elektrik ve ateşten korkar hale geldim” dedi.

 

 

“ŞİMDİ YÜRÜYORUM”

 

 

Aylar süren tedavisinin ardından yürümeye başlayan ve arkadaşlarıyla oyun oynayabilen Karataş “ Vücudumun yanığı yüzde 70’lerden yüzde 40’lara düştü. Şimdi koşamasam da yürüyorum ve arkadaşlarım ile birlikte oyun oynuyorum. Tedavilerimin sonunda çok daha iyi olacağım” diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA -Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10