Üzüm bağları incelenmeye başlandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali hazırlıkları sürüyor.

Süleymanpaşa 28.08.2018 15:16:00 0
Üzüm bağları incelenmeye başlandı

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali hazırlıkları sürüyor.

Festival kapsamında düzenlenen Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması için başvuran üreticilerin bağları, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Ahmet Semih Yaşasın, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nden Seda Gökgöz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Demir Kök, Süleymanpaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Onur Afat, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden Serkan Candar ve Tekirdağ Ziraat Odası’ndan Salim Bulut’un bulunduğu jüri heyeti tarafından incelenmeye başlandı.

YARIŞMAYA 10 ÜZÜM ÜRETİCİSİ BAŞVURU YAPTI

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Jüri Başkanı Tekirdağ Ziraat Odası Temsilcisi Salim Bulut, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘En İyi Sofralık Üzüm Yarışması’ jürisi olarak yarışmaya katılan üreticilerin bağlarını geziyoruz. Bağın en az 3 dekar olması, Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunması, aynı tip üzümlerin yer alması ve sofralık üzümlerden oluşması kriterlerimizin bazılarını oluşturuyor. Yarışmaya 10 üzüm üreticisi başvuru yaptı. 10 farklı kritere göre değerlendirilecek olan üzümlerde, tane görünümü, tat ve aroma, kabuk kalınlığı, çekirdek özellikleri ve salkım yapısı, bağların genelinde ise genel görünüm ve bakım gibi kriterlere göre puanlama yapılacak. Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması sonuçları jürinin inceleme ve değerlendirmelerinin ardından 9 Eylül Pazar günü sahil dolgu alanında yapılacak ödül töreninde açıklanacak’’ dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10