Ankara Çerkezköy'ü görmüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 2018-2019 sezonu öncesi Çerkezköy'de bulunan Amatör Spor Kulüplerinin Başkanlarını ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı. Programda Çerkezköy'?

Çerkezköy 29.08.2018 16:57:00 0
Ankara Çerkezköy

29 Ekim Spor Kompleksinde dün saat 10.00’da gerçekleştirilen kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Belediye Meclis üyesi Nedim Yılancı, Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları, yöneticileri katıldı.

 

 

“SIKINTILARINIZI BİLİYORUZ”

 

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy’de üç tane sahamız var. Organizede sahanın yarısının mülkiyeti Çerkezköy Belediyesi’ne yarısının mülkiyeti Çerkezköy Organize Sanayi Bölge müdürlüğüne ait bir çim sahamız var. Onun dışında geçen sene başı hizmete açtığımız 29 Ekim sahamız var. Bir de Veliköy de Veliköy Belediyesi zamanından kalan ve futbol sahamız var. Ama dere taşkınları sorunları ile birlikte 2-3 defa yatırım yapmamıza rağmen bir karşılık bulamadı. Geçen sene şöyle düşünmüştük. Yaptığımız yatırımın uzun yıllara, yine Çerkezköy’de bulunan çocuklarımızın, bunları bir araya getiren kulüp yöneticilerinin yine burada yaşayan çocukların daha fazla daha etkin kullanımını sağlamak adına bir karar aldık. Geçen sene itibari ile de bunun arkasında durduk. Aldığımız karar Veliköy’de antrenman, 29  Ekim’de Süper Amatörün maçları, BAL’da oynayan 1911 in maçlarını organizedeki sahada oynaması kararını aldık. Artık antrenmanlar da burada, maçlar da 29 Ekim Spor Kompleksinde yapılacak. Veliköy’de saha ile ilgili 2 tane sorun var. Sorunlardan bir tanesi artık oraya geçiş olan arka taraftaki köprü tarafını mülkiyet sahibi kapattı. Alana geçiş yok. Karayolları giriş müsaadesi vermiyor. üstgeçitten bu işin çözümlenmesi gerekiyor gibi sıkıntılı bir durumda kaldık. Orası ile ilgili başka TIR sahası konusunda tasarrufumuz vardı. Bizim dışımızdaki çeşitli gerekçelerle gerçekleşmedi” dedi.

 

 

“TÜM PROGRAMLAR BU SAHADA GERÇEKLEŞECEK”

 

 

29 Ekim Spor Kompleksi ile ilgili yatırımlar yaptıklarını kaydeden Akay” Geçtiğimiz yıl itibari ile tribün sayısını 2 katına çıkarttık. Bine yakın koltuğumuz var. Burası çok uzun yıllar kullanılacak değil. Çerkezköy’de hızlı tren projesi var. Buradan hızlı tren geçecek. 2023-2024 yıllarında bu proje gerçekleşecek, öyle anlaşılıyor. Yan taraftaki sahayı proje hayata geçerse kullanamayabiliriz. Yan taraftaki  tribün zaten prefabrik. Bu sene itibari ile arkadaşlar program yapacak. Antrenman saatlerinizi, antrenman durumlarınızı, resmi maç oynanacaksa resmi maç durumlarını bütün programları bu sahada gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

“EKONOMİK KRİZ BİZİ DE ETKİLEDİ”

 

4 yıllık görev süreleri içinde belediye olarak spor kulüplerine eşit oranda, üst ligde oynayan kulübe de o oranda yardım yaptıklarını kaydeden Akay” Kulüplerimize elimizden gelen yardımı yaptık. Ancak ekonomik kriz herkesi vurduğu gibi Çerkezköy Belediyesini de etkiledi. Dolayısıyla bu sene itibari ile yardımlarla ilgili, bütçemizin durumuna bakarak bu değerlendirme yeniden yapılacak. Şuanda bir ödeme gözükmüyor. Ekonomik kriz, tasarruf tedbirleri yüzde 30 belediyeden keselim diyerek başladı maalesef. Bu anlamda bizim de yatırımlarımız, bizim de projelerimiz var. Ama bütçe anlamında bazı kısıtlamalar geldiği için sıkıntı yaşamamak için bunu şimdiden söyleyeyim. Rahatlama olduğu anda aynı yardımları yeniden yapacağız” dedi.

 

 

“İNŞALLAH YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

Akay “ Kolay iş yapmıyorsunuz. Çocukları toplamak, bir araya getirmek, onlara sporun disiplinini vermek gibi önemli bir sorumluluğu hep beraber paylaşıyoruz. Bugüne kadar Çerkezköy Belediyesi yaptığı yatırımlarda sporu hep ön planda tuttu. Bugüne kadar yaptığımız parklarda, yeşil  alanlarda, yeşil alanın bir tarafına halı saha yaptık, bir tarafına basketbol sahası, bir tarafına voleybol sahası yaptık. 29 Ekim Spor kompleksinin eski halini hatırlıyorsunuz. Bunların hepsi Çerkezköy’ün kulüplerine, Çerkezköy’ün çocuklarına gençlerine hizmet etsin diye yapılmış alanlar. Biz bugüne kadar spor anlamındaki yatırımlarımızı yaptık inşallah yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

“ORTADA İCRAAT YOK”

 

 

“Başka bir yere saha yapma imkanınız var mı?” sorusunu cevaplayan Akay” Bir düşüncemiz vardı. Bunu yaklaşık 4 seneden beri söylüyoruz. Spor alanlarını yapması gereken kurumlar yerel yönetimler değil, spora yatırımın yapması gereken kurumun adı Gençlik ve Spor Bakanlığı dolayısıyla da İl Müdürlükleridir. 4 buçuk yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum ve bu süre içinde temeli atılan Gençlik Merkezini bile hala açamadık. Bizim Gençlik Merkezinin arkasında kalan yaklaşık 20 bin metrelik futbol sahasının yapılmasıyla alakalı 5-6 girişimimiz oldu. Bu girişimlerin ardından yetkililer yapacaklarını söylediler. Bizimde beklentilerimiz oldu. Zemin etütlerini biz yaparız gerekirse destek veririz dedik. İşin bir kısmından biz tutarız diyerek söyledik. Ancak mesele Çerkezköy’de yatırıma gelince maalesef bu konular gerçekleşmedi. Siyaset yapmak için söylemiyorum. Ön tarafta da ki spor salonu, arkadaki gençlik merkezi ve onun arkasında 20 bin metrekarelik alan Spor Bakanlığına devrolmuş. Alanı Çerkezköy Belediyesine teslim edin biz yapalım dedik. En azından buradaki futbol sahasının daha büyüğünü oraya yapacaktık. O yatırıma hazırdık. Bu yatırım Büyükşehir Belediyesinin yatırım planında da vardı. Yer bulamayınca o projeyi değiştirdim, yukarıya yarı olimpik havuza çevirdim. Futbol sahası yapacak yeri Bakanlık bize teslim etmedi bizde yapamadık. Kendisi de yapmadı. Futbol sahası yapacak yerimiz var ama yer bakanlıkta. Zaman geliyor yaparız diyorlar. ortada icraat yok. Futbol sahasını yapabilecek durumdayız ama alanla ilgili sıkıntımız var” dedi.

“TAHSİS OLDUĞU AKILLARINA GELDİ “

Akay “ Kızılpınar Belediyesi zamanında futbol sahası vardı. Yer Kızılpınar Belediyesi zamanında da spor alanına dönüştürülmüş ancak Milli Eğitime tahsisi duruyordu. Biz dedik Çerkezköy Belediyesi olarak bir futbol sahası yapalım, dedikten sonra alanın Milli Eğitime tahsis olduğu akıllarına geldi. Milli Eğitim tahsisini öğrendikten sonra yetkilileri sıkıştırdık ve oraya iki okul yaptırdık. Kızılpınar’da halı sahanın arkasında bir alanımız var. Orayla ilgili tasarrufumuz olacak” diye konuştu.

 

 

“ÇERKEZKÖY NEDEN GÖRÜNMÜYOR”

 

 

Çerkezköy’ün Bölgesel Amatör Ligde yer alan bir kulübünün olduğunu ve takımın maçlarını Kapaklı’da yaptığını kaydeden Akay “ Çerkezköy’ün tüm takımlarını halkımız ile buluşturmamız gerekiyor. Burası onun için fırsat ama merkezde alanımız var. Dört yıl oraya futbol sahası yapın diyoruz. Bakanlık için 10 milyonluk yatırım samimi söylüyorum yatırım değildir. 2017 yılında Türkiye’de 181 tane futbol sahası yapmışlar. 258 tane kapalı spor salonu yapmışlar. Nereye yapıyorsunuz. Burası neden görünmüyor. İsyanım bunadır. Burada alan var ve buraya neden yapılmıyor. 160 bin nüfusumuz var. Buraya her yıl bir ilçe nüfusu kadar göç geliyor. Ben yer bulurum. Ambardere yaptığım zaman nasıl gidip geleceğim diyeceksiniz ve bu sorunlarla karşı karşıya geleceğiz. Elimizdeki alanlar dar ama bununla ilgili mülkiyetle ilgili sıkıntılarımız var. İnşallah çözülecektir ve oraya da futbol sahasını yaptıracağız. Üç yıl içinde bir şekilde olacaktır. Artık Çerkezköy’e yakışır kendi sınırlarında güzel bir stadyuma ihtiyacı vardır. En azından 5-6 bin tribünlü stadyum kıvamında bir stadyumuna ihtiyacımız var” dedi.

 

 

BU SÖZLER HATIRLANACAK MI ?

 

 

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın seçimlere iki hafta kala Çerkezköy’e geldiğini hatırlatan Akay “ Çerkezköy’e bir futbol sahası, kapalı spor salonu ve hızını alamayarak yarı olimpik havuz yapacağız demişti. Belediye zaten yüzme havuzunu 10 milyonluk yatırımla yapıyor. Seçimler bitti ve dönemin Gençlik ve Spor Bakanı değişti. Bu sözler hatırlanacak mı ? Gerçekten çok merak ediyorum. Hatırlamazlar ise Çerkezköy belediyesi o alana bir şekilde futbol sahası yapar, alanı yeter ki teslim etsinler” dedi.

 

 

2.LİGDE MÜCADELE EDECEK

 

 

Çerkezköy’de salon sporlarına da önem verdiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımının bu yıl 2.Ligde mücadele edeceğini ifade etti.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10