Kapaklı'da 30 Ağustos coşkusu

Milli mücadelenin taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtında çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreninin ardınd

Kapaklı 30.08.2018 17:18:00 0
Kapaklı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da büyük bir coşku ile kutlandı.

 

 

KATILIM YOĞUM OLDU

 

 

Kapaklı’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in yanı sıra, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kd. Üstçavuş Emre Atasoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanvekili Feyzullah Yorulmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile pekçok vatandaş katıldı.

 

 

“ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞMUŞTUR”

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından anıta çelenkler sunuldu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kd. Üstçavuş Emre Atasoy gerçekleştirdi. Atasoy “ 96’ıncı yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir soncu olarak kazanılmıştır” diye konuştu.

 

 

“ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

 

 

19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulduğunu kaydeden Atasoy “ Ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu harekata geçmiştir. ‘Ya İstiklal ya ölüm’ parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanları, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

 

YÜZER TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kardelen Ayvaz ise ‘Sakarya’ şiirini okudu. Tören sonrası ise Kaymakam Mehmet Yüzer’in makamında tebrigat düzenlendi. Tüm vatandaşların 30 Ağustos Zaferini kutlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Bugün Kapaklı bir kez daha birlik ve beraberliğini göstermiştir. Hükümet konağımız tamamlandıktan sonra daha geniş bir yerde tebrikat töreni düzenleyip genel bir resepsiyon gerçekleştireceğiz.Bugün ki bayramlaşmaya siyasilerimiz, STK’larımız yoğun ilgi gösterdiler. İnşallah gelecek yıl apartmandan kendimize ait binamıza taşınıp Kapaklı halkına daha iyi hizmet vereceğiz” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10