Öğe: Bu Çerkezköy Meclisi'nde tartışılmıyorsa meclisi kapatın 

Meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Bugün meclis toplantı gündeminde Kızılpınar Mahallesi'nde Bedirhan Deresi ile VelikÃ

Çerkezköy 3.09.2018 20:29:00 0
Öğe: Bu Çerkezköy Meclisi

 AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün saat 12.00’de ilçe teşkilatında meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ BİZİM İHTİYAÇLARIMIZI NEREDEN BİLECEKLER?

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin bu ayki gündeminde yer alan 2  gündem maddesinin Çerkezköy için önemli olduğunu  ve bu gündem maddelerinin meclisten geçmemesi için grup kararı aldıklarını belirterek, “Bugünkü meclis toplantı gündeminde Kızılpınar Mahallesi’nde Bedirhan Deresi ile Veliköy Mahallesi arasında kalan  600 dönüm üzerindeki alanla ilgili 1/1000’lik İmar Planı değişikliği için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi talebi var. ‘Onay ve askı sürecinde yaşanacak zaman kaybının önüne geçilmesi’ amacıyla böyle bir karar alınmak istendiği belirtiliyor. Oysa bu 1/1000’lik imar planı değişikliği ilçe belediyesinin yetkisinde. Bu yetki büyükşehir belediyesine devredilirse Çerkezköy Belediye Meclisi ne iş yapacak? Buradan bir şey mi kaçırılıyor. Yoksa bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var. Diğer ilçelerdeki Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri bizim 1/1000’lik imar planı ihtiyaçlarımızı nereden bilecek?” dedi.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYE MECLİSİ NE İŞ YAPACAK?

 

Toplantı öncesinde meclis üyeleri ile grup toplantısı yaptıklarını ve bu iki gündem  maddesinin  reddedilmesi yönünde grup kararı aldıklarını da belirten  Abdullah Öğe, “Buradan Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine de sesleniyorum. İmar ile ilgili Çerkezköy’de karar alınması için onların da red vermesi gerektiğine inanıyorum. İmar değişikliğini Çerkezköy Belediyesi yapmayacaksa ne iş yapacak? Yapmayacaksa belediyeyi kapatsınlar. CHP’li belediye yönetimi kendi meclis üyelerine inanmıyor mu? ifadelerini kullandı.

 

NEDEN BU DURUM SEÇİME 6 AY KALA GÜNDEME GELDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, belediye meclisinde görüşülecek olan ‘6 caddenin de büyükşehir belediyesine devri’ ile ilgili şunları söyledi. Öğe,  “Bazı caddelerin büyükşehir belediyesine devredilmesi de gündem de söz konusu. Bunun istenmesinde yasal bir sıkıntı yok. Ama 4.5 yıldır Çerkezköy Belediyesi’nin yetkisinde olan 6 caddeyi neden seçime 6 ay kala büyükşehir belediyesine devredilmek isteniyor. Bunun nedeni de vatandaş bu caddelere neden hizmet getirilmediğini sorduğunda, ‘bu caddeler büyükşehir belediyesinin yetkisinde’ denilecek. Madem devredilmesi söz konusu idi neden 4 buçuk yıl önce devretmediniz de seçime 6 ay kala bu konuyu gündeme getirdiniz” diye konuştu.

 

BU ÇERKEZKÖY MECLİSİNDE  TARTILMIYORSA MECLİSİ KAPATIN”

 

Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da gönderme de bulunarak, “Çerkezköy’ü birlikte yönetmek, sadece bilbordlara, afişlerde yazı yazmakla olmuyor. Çerkezköy ile ilgili kararlar Çerkezköy Belediye Meclisi’nde alınmalı. Meclisi ilgilendiren en önemli konulardan biri imardır. İmar konusu önemlidir ve bu konu burada tartışılmıyorsa  tartışılmayacaksa meclisi kapatın” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN  
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10