Gülsin Onay adına yarışma düzenlenecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak bir ses ve bir sanat zevkini yaratmak düşüncesiyle Devlet Sanatçısı Piyanist Güls

Süleymanpaşa 4.09.2018 17:12:00 0
Gülsin Onay adına yarışma düzenlenecek

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak bir ses ve bir sanat zevkini yaratmak düşüncesiyle Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay adına, solo piyano parçalarını içeren bir beste yarışması düzenlenecek.

BAŞARILI ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmanın ülkenin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiğini kaydeden yetkililer; ‘’Birinci olan eser 10 bin TL, ikinci olan eser 7 bin 500 TL, üçüncü olan eser 5 bin TL ve mansiyon almaya hak kazanan eserler 2 bin TL ödül alacak.

BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Başvuruların 12 Eylül tarihine kadar devam edeceğini kaydeden yetkililer; ‘’ Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’na www.suleymanpasa.bel.tr/beste-yarismasi adresinden başvurular alınmaya başlandı. Jüri üyeliklerini besteciler Turgay Erdener ve Hasan Uçarsu, piyanistler Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay ve Emre Şen ile besteci-piyanist orkestra şefi Serdar Yalçın’ın yapacağı yarışmaya 40 yaşını aşmamış Türk vatandaşları, solo piyano için; prelüd, noktürn, vals ve ballad biçimlerinde en az 7, en fazla 10 dakika süreli eserler ile katılabilecek.  Ekim ayında yapılacak değerlendirmenin ardından 1 Kasım tarihinde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’nda finale kalan yapıtlar www.suleymanpasa.bel.tr/beste-yarismasi adresinden açıklanacak ve 7 Aralık tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek özel konserde dereceye giren eserler belirlenecek’’ dedi.

 

3 YILDIR PİYANO GÜNLERİ DÜZENLİYORUZ

Gülsin Onay’ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız en önemli işlerden biri, Türkiye’nin yetiştirdiği, dünyanın çok yakından tanıdığı bir devlet sanatçısını Tekirdağ’ın hemşerisi yapmak oldu. Sayın Gülsin Onay bizim fahri hemşerimiz. 3 yıldır onun adına kentimizde uluslararası piyano günleri düzenliyoruz. Etkinliğin dördüncü yılında çapını genişleterek yine sanatçımız Gülsin Onay adına ulusal bir klasik müzik beste yarışması düzenledik. Başvurular devam ediyor. Sayın Onay’la birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz,” dedi.

 

‘’BU PROJENİN BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

 

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay da Süleymanpaşa Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya gösterdiği ilgi ve önemin kendisini etkilediğini ifade ederek, “Çok değerli Sayın Ekrem Eşkinat ve Başkanı olduğu Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, sanata verdiği güçlü desteği, bu yıl adıma düzenlediği ve beni onurlandırdığı beste yarışmasıyla taçlandırıyor. Kültür ve sanat yaşamımıza katkıda bulunmak amacıyla, solo piyano eseri dalında düzenlenen yarışma; çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak bir ses ve bir sanat zevkini yaratmak düşüncesiyle açıldı. Jürimiz çok değerli isimlerden oluşuyor. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’nın Tekirdağ’a ve ülkemiz sanatına değer katacağına inanıyorum,” dedi.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10