Balık tezgahları şenlendi

Çerkezköylü balıkçılar bu sezon halkın bol balık yiyeceğini ve önümüzdeki günlerde balığın daha da bollaşacağını söyledi. Sezonun ilk balıklarını tezgahlarında satışa sunan

Çerkezköy 4.09.2018 18:12:00 0
Balık tezgahları şenlendi

 

Çerkezköylü balıkçılar bu sezon halkın bol balık yiyeceğini ve önümüzdeki günlerde balığın daha da bollaşacağını söyledi. Sezonun ilk balıklarını tezgahlarında  satışa sunan Çerkezköylü balıkçılar tezgahlarının şenlendiğini belirtti.

 SEZON AÇILIŞIYLA TEZGAHLARIMIZ ŞENLENMEYE BAŞLADI

 

Çerkezköy Yaşar Balıkçılık Satış Temsilcisi Dursun Akkurt,  “1 Eylül tarihi itibaren balık  avlanma yasağının kalmasıyla birlikte balık tezgahlarımız şenlenmeye başladı. Sezon daha yeni ve ilk gün olmasına rağmen balık bu sezon bol olacağını gösterdi. Bu sezon tüm balık çeşidi bol olması  nedeniyle mutluyuz.  Bu sezon daha ilk günde bol olması nedeniyle fiyatlarda geçen yılın çok altında. Balık bollaştıkça fiyatlar önümüzdeki günlerde daha da aşağıya düşer görüşündeyiz.” dedi.

 

BU YIL HERKES BOL BALIK YİYECEK   

 

Dursun Akkurt, “On beş güne kadar halkımız hem ucuz hem de bol bol balık yiyecek. Henüz sezon yeni olması nedeniyle fiyatlar vatandaşlarımıza bekli biraz yüksek gelebilir. Ama  bu  sezon daha yeni olmasına karşın fiyatlar geçen yılın yarı fiyatı. Halkımız merak etmesin balık bollaştıkça fiyatlar da  daha da düşecek. Bu sezon tüm balık çeşitleri  bol olacak” diye konuştu.

 

BU SEZON FİYATLAR CEP YAKMAYACAK

 

Karadeniz Balıkçılık ortaklarından Volkan Biber balık sezonun bol balık çeşidi ile başladığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız bu sezon her çeşit balığı bol ve ucuza yiyecek. Bu yıl denizlerimizde balık bol ve balık bereketi yaşanıyor. Dolayısıyla bazı balık çeşitleri sezonun yeni olmasına rağmen biraz fiyatları yüksek gibi gözükse de bu önümüzdeki günlerde ucuzlayacak. Ancak bu sezon hamsi önceki yıllara göre çok daha fazla olduğu daha sezon başında kendini gösterdi. Bu yeni sezonda balık yemeyen kalmayacak” dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

Balık sezonun açılması ile birlikte tezgahlarda hamsinin kilosu 10 TL, levreğin tanesi 20 TL, palamudun tanesi 10-15 TL, çupranın tanesi 20 TL, istavritin kilosu ise 30 TL, Mırlanın kilosu 20 TL ve Barbunun kilosu 20-25 TL’den satışa sunuluyor. Geçen yıl sezonun ilk günlerinde bu fiyatların iki katı olduğu da belirtildi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10