Tarımsal faaliyetleri öğrendiler

Süleymanpaşa Belediyesi, Karaevli'de kurulan Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nda yerini aldı. okul öncesi öğrencilerine tarımla ilgili çalışmaları yerinde göstermek üzere açılan stantta

Tekirdağ 5.09.2018 17:30:00 0
Tarımsal faaliyetleri öğrendiler

 

Süleymanpaşa Belediyesi, Karaevli’de kurulan Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nda yerini aldı. okul öncesi öğrencilerine tarımla ilgili çalışmaları yerinde göstermek üzere açılan stantta anaokulu öğrencileri misafir edildi.

 

BİTKİ YETİŞTİRME YOLLARI UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Çocukların tarıma ilgisini arttırmak ve tarımın geleceğine katkı sağlamak adına bitki yetiştirme yolları uygulamalı olarak anlatıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi tarafından hazırlanan stantta çocuklara bitki ektikleri saksılar hediye edilirken çim adam yapımı da anlatılıp tüm öğrencilere birer çim adam verildi. Eski zamanlarda kullanılan tarım aletlerini de sergileyen Süleymanpaşa Belediyesi, hangi aletin hangi uygulamada kullanıldığını, hangi alet ile neler yapılabildiğini minik çiftçilere anlatarak bilgi verdi.

8 EYLÜL’E KADAR AÇIK KALACAK

Etkinliklerin ardından çeşitli stantlarda öğrencilere hayvancılıkla ilgili de bilgiler verilirken, Süleymanpaşa Belediyesi Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı 8 eylül tarihine kadar saat 10.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10