Mandalı: Gelin mühür sorununu çözün

Kapaklı Belediye Meclisi eylül ayı toplantısını dün saat 14:00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yaptı.

Kapaklı 5.09.2018 17:36:00 0
Mandalı: Gelin mühür sorununu çözün

Mandalı: Gelin mühür sorununu çözün

Kapaklı Belediye Meclisi eylül ayı toplantısını dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yaptı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Birileri tarafından yapılan lüzumsuz açıklamaların ardından, asfalt plentinin mühürlendiğini ifade ederek ‘’Bu arkadaşlarımız bunda samimiyseler mühür sorununu çözsünler. Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale niye karşı gelmediler. Doğaya zararı olsa, Saray’da da Karayolları’na ait sabit asfalt plenti var. Bizimki sabit kalmayacak, Ağustos 2019’da sökülecek. Siz müteahhidin ekmeğine tereyağı sürüyorsunuz. Artan fiyatlardan dolayı firma zaten ihalenin fesh edilmesi için fırsat bekliyor. 11 milyonluk asfalt söz konusu. Kapaklı Belediyesi yüzde 100 zarara uğrayacak. Gelin mühür sorununu çözün ve belediyeyi zarar ettirmeden asfalta başlayalım” dedi.

 

 

 

Kapaklı Belediye Meclisi eylül ayı toplantısını dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yaptı.

 

ÜLKE GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Toplantıda gündem öncesi 4 ek dilekçe gündeme eklendi. AK Parti grubu da 2 önerge sundu. Toplantının açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mandalı, Rusya’nın İdlib’e düzenlediği saldırıyı anımsatarak; “Biz Rusya’yı dostane bir şekilde görmeye çalışıyoruz ama Amerikan modelini onlar da uygulamaya başladılar. Türkiye Cumhuriyetini hep beraber koruyup kollamamız gerekiyor. Arabistan Türkiye’yi yalnız bırakıyor. Müslüman alemini temsil etmeye çalışan devletler de tavşana kaç, tazıya tut taktiğini uyguluyor” dedi. Ekonomi ile ilgili de konuşan Mandalı, hep birlikte ekonomiyi negatiften pozitife getirmeyi başaracaklarını ifade etti.

 

BİZ ŞANTİYENİN YERİNE KARŞIYIZ

‘’Bizi darbe ile çökertemeyen mihraklar ekonomi ile çökertmeye çalışıyor’’ diyen AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da ‘’Bunu da başaramayacaklar. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah bunu da atlatacağız” dedi. Kanat, Kapaklı’nın hizmet alması için herkesin gayret etmesi gerektiğini de dile getirerek; “Karaağaç’taki asfalt şantiyesi ile ilgili dedikodular var. Biz yapılan hiçbir hizmete karşı olmadık. Ama öyle bir atmosfer oluşturuluyor ki sanki biz asfalta karşıyız, sanki orada şantiye olmazsa asfalt yapılmayacak. Asfalt yapan her firmaya yer vermek zorunda değiliz. Biz şantiyenin yerine karşıyız. Yerleşim yerine yakın olmasaydı biz de karşı olmayacaktık. Siz yeter ki hizmet yapın, biz size her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

SİZ MÜTEAHHİDİN EKMEĞİNE TEREYAĞI SÜRÜYORSUNUZ

Birileri tarafından yapılan lüzumsuz açıklamaların ardından, asfalt plentinin mühürlendiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da ‘’Bu arkadaşlarımız bunda samimiyseler mühür sorununu çözsünler. Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale niye karşı gelmediler. Doğaya zararı olsa, Saray’da da Karayolları’na ait sabit asfalt plenti var. Bizimki sabit kalmayacak, Ağustos 2019’da sökülecek. Siz müteahhidin ekmeğine tereyağı sürüyorsunuz. Artan fiyatlardan dolayı firma zaten ihalenin fesh edilmesi için fırsat bekliyor. 11 milyonluk asfalt söz konusu. Kapaklı Belediyesi yüzde 100 zarara uğrayacak. Gelin mühür sorununu çözün ve belediyeyi zarar ettirmeden asfalta başlayalım” dedi. AK Partili Metin Kanat da “Burada asfalt plenti kurulursa müteahhidin karı var. Asfaltı taşımayacak. Birileri 3-4 milyon lira para kazanacak diye vatandaşı zehirlememek lazım” ifadelerini kullandı. AK Partili Mustafa Çetin de “Burası engellendi de maliyet arttı söylemi doğru değil” dedi.

 

Karaağaç’ta bulunan büyükşehir belediyesine ait hizmet alanını alacaklarını ifade eden Başkan Mandalı; ‘’ Plent aynı alanda kalacak. Plentin olduğu alanı park ve rekreasyon alanından çıkarıp belediye hizmet alanına çevireceğiz. Bu konu bu ay Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde görüşülecek” dedi. Doğalgazlı olduğu için asfalt plentinin zararının olmadığını belirten Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak da “Biraz tozu olabilir. Ama her yol yapımında toz oluyor. Buranın çevreye, trafiğe en ufak bir etkisi yok. Zaten büyük araçlar orada çalışıyor” sözlerine yer verdi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye hisselerinin satışı ile ilgili 6 gündem maddesinin oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra  Liberya Paynesville Belediyesi ile kardeş şehir olunması konulu gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na,havale edilmesinin ardından Uygulama İmar Plan Değişikliği konulu gündem maddesi İmar Komisyonu’na, Kapalı Pazar yeri yapılmasında kullanılmak üzere kredi kullanılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kadro değişikliği ile ilgili 2 gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Karaağaç Mahallesi’nden bulunan 46,33 metrekarelik Belediye Hissesinin satılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, Karaağaç Mahallesi 660 ada 9 parselin güneyinde bulunan park ve rekreasyon alanının su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu ile Bahçelievler Mahallesi 1094 ada 15 parselin güneyinde bulunan imar planında Çocuk Bahçesi niteliğinde bulunan alana İçme Suyu Terfi Merkezi yapılmak üzere ve Atatürk Mahallesi 1732 ada 1 nolu parselin güneyinde bulunan imar planında park alanına su deposu ve terfi merkezi yapmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

2’NCİ OTURUM 7 EYLÜL’DE

Rüzgar enerji santralleri hakkında İtalya’da eğitim almak üzere personel görevlendirilmesi konulu yazı oybirliği ile kabul edildi. Site Spor Kulübü ve Değirmenci Spor Kulübü’nün ödüllendirilmesi ile ilgili gündem maddeleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İmar planı değişikliği ile ilgili yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından arsa satışı ile ilgili yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda ilçede farklı noktalarda görevlendirilmek üzere 35 özel güvenlik görevlisinin çalıştırılması konusu da görüşüldü. Başkan İrfan Mandalı sayıyı yüksek tuttuklarını, ihtiyaca göre personel çalıştıracaklarını belirtirken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 2’nci oturumu 7 Eylül Cuma günü saat 16:00’da yapılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10