"Sizin adaylık meselenize yem ettirmem"

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin 23 Nisan Çocuk Parkı'nda yaptığı eleştirilere ertesi gün aynı yerde cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ben Çerkezkö

Çerkezköy 6.09.2018 20:45:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 23 Nisan Çocuk Parkı’nda oyun gruplarının maliyeti üzerinden kendisini eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile cevap verdi.Öğe’nin eleştirilerine aynı yerden cevap veren Başkan Akay, Çerkezköy’ün artık seçim dönemine girdiğini ifade ederek; ‘’ Seçim dönemine girerken Çerkezköy Belediyesi’nin yatırımını hatırlayan arkadaşları tebrik ediyorum. Gelmişler 23 Nisan Çocuk Parkı’nı görme fırsatı bulmuşlar, bu zamana kadar göremedilerse” dedi. Akay, yaklaşık 4 buçuk yıldır görevde olduğunu belirterek; “Biz göreve başlarken dedik ki ‘biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla belediye hizmetleri gerçekleştireceğiz. Nedir sosyal demokrasi? Toplumun tüm katmanları arasında adil bir yaşam düzeyi oluşturmayı amaçlamak demek. Yani biz toplumun her kesimini adil bir yaşam düzeyinde buluşturmak gibi bir meseleyi hedef edinmişiz” dedi.

 

 ‘’ÇERKEZKÖY’DE NELER OLUP BİTİYOR BİLMİYORSUNUZ’’

 

Akay, göreve geldiklerinde 23 Nisan Parkı’nın olduğu alanın bataklık olduğunu da kaydetti.Bir bataklıktan yüzlerce, binlerce, hatta on binlerce çocuğun, ailenin zaman geçirecekleri, buluşacakları bir alan ortaya çıkardıklarını kaydeden Akay, ‘’Açıklamalar yapılırken biraz da kelimeleri seçmeden, o günün belki de seçim atmosferine kapılarak başlayan açıklamaların hepsinin teker teker cevabını vereceğim. Buraya geliyorsunuz ‘Buradaki dairelere park yapıldı’ anlayışını anlatmaya çabalıyorsunuz. Ya dünyadan haberiniz yok, ya da Çerkezköy’de neler olup bitiyor bilmiyorsunuz’’ dedi. Burasının Çerkezköy’ün yaşam alanı olduğunu ifade eden Akay; ‘’Bu yaşam alanı 17 hektarlık bir alan ve buraya Çerkezköy’ün tüm mahallelerinden, çocuklar, aileler burada toplanır. Bu yaşam alanında toplumun tüm katmanları bir araya geliyor. Bağlık’ta yaşayan benim kardeşim de parkta oynamaya geliyor, Çaylak Sokak’ta oturan aile de burada gelip piknik yapıyor, çocuğu bu parkta oynuyor, burada 500 bin liraya daire alan fabrika yöneticisinin çocuğu da bu parka geliyor, 500 bin liraya daire satan ilçe başkanının çocukları da buraya geliyor. Bu mahallede oturan belediye başkanının çocuğu da bu parkta gelip nefes alıyor, Çerkezköy’ün tüm  çocukları ile oynuyor, zaman geçiriyor. Sosyal demokrasi bu demek. Ben bu arkadaşlardan maalesef bunların tamamını anlamalarını, bunu anlayarak muhalefet yapmalarını zaten beklemiyorum. 2 senedir bu yatırım burada yok da seçime 6 ay kala bir şeyler anlatıyormuş mücadelesi verme durumlarını anlayabiliyorum” dedi.  

 

GÜZEL BİR ESERİ HAYATA GEÇİRDİK

 

4 buçuk yıllık dönemde, bataklık olarak bırakılan bu alanda güzel bir eseri hayata geçirdiklerini, bunları görmek için toplumun  arasında olunması gerektiğini ifade eden Akay, sırça köşklerle, yukarıdan bakarak bu işlerin olmadığını dile getirerek; ‘’Toplumun arasına gireceksiniz. Buraya kimler geliyor geleceksiniz, göreceksiniz, ondan sonra yorum yapacaksınız. Gelmeden, görmeden, ‘burada 500 bin liraya daire satılıyor, onlara park yaptı’ gibi meseleyi söylersen, senin yanındaki arkadaşların dahi, onların aileleri dahi, komşuları dahi buna inanmaz” dedi.  İlk dönemlerinde Çerkezköy’e bölgenin en büyük çocuk oyun parkını kazandırdıklarını kaydeden Akay, gençlerin de eğleneceği macera parkları yapacağını ifade ederek; ‘’Bu parkların maliyetleri üzerinden yüzeysel söylemlerin doğru tarafı da yok, bir akılcı tarafı da yok” dedi.

 

İHALEYE ÇIKTIK

 

Akay, bu parkın yapımına başlangıç tarihinin 29 Aralık 2016 olduğunu da dile getirerek, o tarihte burasının toz toprak olduğunu ifade etti.  İhaleye çıktıklarını belirten Akay, ‘’Buranın betonlanma, diğer aksamları ile ilgili bir ihaleye çıktık. İhale bedeli 495 bin TL + KDV. Daha üzerinde oyuncaklar falan yok. Ardından inşaat işleri tamamlandı ve 17 Mart 2017 tarihinde oyuncakların da olduğu ihale yapıldı. İhale bedeli 3 milyon 352 bin + KDV’dir. İhale sadece bu parka özel yapılmadı. Ancak 23 Nisan Çocuk Parkı’nda kullanılan oyuncakların toplam maliyeti 2 milyon 350 bin + KDV. Bir yanlışlık yok. 2 milyon 350 bin +KDV bedelle buradaki oyuncaklar Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan bir ihaleyle yapıldı. Ağaç ev, Türkiye’nin en yüksek ip tırmanma ağaç evi. Çerkezköy’ün çocuklarına nasip oldu. Yaptık, gurur da duyuyoruz. Aynı anda 126 tane çocuğun bunun üzerinde görebilirsiniz. Dev oyun grubunda 422 çocuk aynı anda oyun oynayabiliyor. Binlerce, on binlerce çocuğa hizmet etmek kolay olmuyor. ‘Bunun fiyatı bu ama sen buna bu kadar para harcamışsın’ de anlayayım. Malzeme belli,  kalitesi belli,  ihalenin durumu belli. Çerkezköy Belediyesi böyle bir tasarrufta bulundu, Çerkezköy Belediyesi böyle tasarruflarda bulunmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

DAHA GÜZEL MACERA PARKLARI YAPACAĞIZ

 

Akay, yaptıklarının bu kadarla sınırlı kalmayacağını ifade ederek, gençler için de bunlardan daha güzel macera parkları yapacaklarını belirtti.  Akay, ‘’Çerkezköy’ün çocukları, gençleri bunları hak etmiyor mu? diyerek, ‘’Seçime 6 ay kala bir malzeme bulmuşçasına, gelmişler burada açıklama yapmışlar. Ben bu fiyatları 2017 yılı faaliyet raporu sunumunda zaten anlattım. 23 Nisan Çocuk Parkı’nı anlattım, ihale bedelini anlattım. Harcanan paraların bu olduğunu anlattım. Oraya gelen meclis üyesi arkadaşlarımız bunları zaten biliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

SOPA GÖSTERME DERDİ NEDEN?

 

Akay, İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin “Zamanı geldiğinde açıklama yapacağız” sözlerine de cevap verdi. Akay; ‘’Açıkla kardeşim. Karnından konuşma, açıkla. Zamanı gelince detaylarıyla açıklayacaklarmış. Sopa gösterme derdi neden? Muhalefet yaparsınız, eksiktir dersiniz. Ama yapmış olduğum bir yatırımı, yatırımları, sizin adaylık meselelerinize yem ettirmem. Kimse kusura bakmasın. Yaptığımız yatırım ortadadır. Yapılan yatırımın kalitesi de ortadadır. 2 milyon 350 bin lira bedeli Çerkezköy’ün çocukları, bölgenin çocukları için yatırdık. Yetmeyecek. 160 bin nüfuslu bir Çerkezköy’e ilk dönemimizde böyle bir eser kazandırdık. Çamur içinde bıraktığınız, berduşların mekanı olarak bıraktığınız alanı da ailelere kazandırdık. Bir o kadar yatırım da arka tarafta bulunan 17 hektarlık alana yaptık. Takip etmekte zorlanırlar. Seçime yaklaşık 195 gün kaldı. Her gün Çerkezköy’ün bir sokağına giderlerse bizim yatırımlarımız gezme fırsatı bulurlar. Anlıyorum ki bir aday adaylık süreci yaşayacaklar. Allah kolaylık versin. Seçimde, demokraside bunlar var. Seçim gelecek, yarışacağız. Herkes yaptıklarını, yapmadıklarını, becerdiklerini, beceremediklerini anlatacak. Ben de görev sürem  boyunca neleri ortaya koyduğumu anlatacağım. Birilerinin 4  buçuk yılda neleri beceremediğini de anlatacağım. Bu topraklara daha fazla katkı sağlamak için birileri mücadele etmiş mi etmemiş mi onları da anlatacağım. Derdimiz Çerkezköy. Bu mesele yeni değil. Burada kullanılan bütün kelimeleri ‘Çerkezköy’ü birlikte yürütüyoruz’ kelimelerini dahil bunu konuşan arkadaşlara aynen iade ediyorum” dedi. Bu alanın 13 bin 344 metrekarelik bir alan olduğunu söyleyen Akay “Bu alanın içerisindeki parkın toplam alanı 7 bin 52 metrekare. Sadece bu parkın  içerisinde 3 bin 170 metrekare epidiyemli yumuşak zemin var. 3 dönüm yumuşak zeminli park alanı Trakya’da yok. Çerkezköy’ün çocuklarına nasip oldu. Buna buradan bakacaksınız. Buradan size malzeme çıkmaz. Yapılan bu yatırımı Çerkezköy’deki aileler de farkında” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN 5 BİNLİK İLE BİNLİK PLAN YAPMA YETKİSİ VAR

 

Başkan Akay, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin geçtiğimiz günlerde “1/1000’lik planla ilgili yetkinin büyükşehir belediyesine verilmesine” ilişkin yaptığı açıklamaya da cevap verdi.  Büyükşehir’in 5 binlik ile binlik plan yapma yetkisi olduğunu ifade eden Akay; ‘’Benim böyle bir meclis kararı almama dahi ihtiyaç yok. Ben gönderirim binlik talebimi, büyükşehir de bunu gündemine alır. Sürekli öküzün altında buzağı arama çabası var. Alışkanlıklardan herhalde. Ama öküzün altında buzağı yok. Binlik plan yapma yetkisini, 5 binlikle birlikte uygun bir şekilde gerçekleşsin diye yetki devri yapıyoruz. Büyükşehir Meclisi’nde Çerkezköy’den 7 tane arkadaşımız var. Kendi gruplarından arkadaşları var. Bunun abuk sabuk tariflendirmenin ne manası var.  5216 sayılı belediye kanununun verdiği yetkileri nasıl görmüyorsunuz? Bu kanunu çıkarak AK Parti hükümeti. O zaman d ‘Binlik plan yetkisi sadece ilçe belediyesi yapar, başka kimse yapmaz’ de. Bir gündem oluşturma gayreti var. Ancak  bu yapılan yatırımları da gündem oluşturma gayretlerine yem ettirmem. Biz Çerkezköy’ün her mahallesinde, her sokağında hizmet ettik. Her hizmetimizin de arkasındayız” dedi.

 

BURASI ÇERKEZKÖY ADINA BİR KAZANÇ

 

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akay, “23 Nisan Çocuk Parkı’nı yaparken nelerden esinlendiniz? Gençler için macera parklarını 2’nci dönem mi yapmayı düşünüyorsunuz” sorusuna; “Kısmet olursa 2’nci dönem düşünüyorum.  Bunları yapmadan Türkiye’den 2-3 tane ili gezdim. Bunun örneklerinden olabilecek örneklerden esinlenerek böyle bir model ortaya çıkardık. Çerkezköy’de vatandaşlarımızın aileleri ile gidecek alanları kısıtlıydı. Burası Çerkezköy adına bir kazanç. 4 yıl evvel bu bölge belediye tarafından terk edilmiş bir alandı neredeyse. Ormandan yeniden kiralamayı yapmayı başarabildik ve adım adım buraya geldik. Bu alan Çerkezköy’e yetmez oldu. Yanında 25 hektarlık bir alan daha var. Keşke arkadaşlarımız hizmet etseydi de o 25  hektarlık alanın da kazandırılmasıyla ilgili biraz çaba sarf etselerdi. Kazandırmalarından vazgeçtim, gölge etme başka ihsan istemem, o kazandırılmasına dahi neredeyse istemediler diyebilirim. Bin çocuk aynı anda bu parkta oyun oynayabiliyor. Bölgede bin çocuğun aynı anda oyun oynayabildiği  tek çocuk parkını yapmışız. Buna hiçbir şey demiyorsanız Allah razı olsun deyin” dedi. 2014 yılında göreve geldiklerinde portatif havuzlu yaz yüzme kurslarını verdiklerini, oyun grupları kiraladıklarını söyleyen Akay “O noktadan bu noktaya geldik.  Önümüzdeki yaz Çerkezköy’ün çocukları yüzme eğitimlerini yarı olimpik yüzme havuzunda alacaklar.  Çerkezköy adım adım yukarıya doğru ilerliyor” dedi.

 

 HERKESE EŞİT MESAFEDE DAVRANARAK HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK

 

Akay, 4 buçuk yıldır Çerkezköy’de siyasi görüşü ne olursa olsun herkese eşit mesafede davranarak hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. “4 buçuk yıldır Çerkezköy’e Ankara’dan devlet yatırımlarının eksiğini gördüklerini dile getiren Akay; ‘’ 1 buçuk  yıldır kaymakamımızın katkısıyla Çerkezköy’e devlet yatırımları gelmeye başladı. Kaymakamlığın çok ciddi emeği var, belediye ile işbirliği içerisinde hayırsever desteği, devlet yatırımı desteği  ile bir noktaya gelebildik. Bunun dışında Çerkezköy’ü gelmiş olduğu noktada hakkı bu mu? Asla değil. Çerkezköy’de yarı olimpik yüzme havuzu yapmaya çalışıyoruz. Bunları yapmak belediyenin işi değil. Gençlik Spor Bakanlığının yapması  gereken yatırımlardır. 4 buçuk evvel başlanmış olan bin metrekarelik gençlik  merkezi daha Çerkezköy’e kazandırılamadı. Çerkezköy’de futbol sahası yok. Devlet desteği adına Çerkezköy’e kazandırmaktan ziyade kazandırmaya çalışanlara mani olmak var. Bu mudur adalet? 17 hektarlık alanın arkasında 25 hektarlık bir orman alanı daha var. Sol tarafta da 2 parça 33 hektarlık alan var. Biz bu 2 parçalık alanı da kiralama talebinde bulunduk. Dönemin orman bakanına gittik. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu’ndan olumlu cevap aldık. Bölge müdürlüğüne gittik tamam dediler. Aralık 2017’de bize red cevabı geldi. Bu mudur bölgenize destek olmak? İktidar partisinin ilçe başkanıyken de siz hizmet edebilirsiniz. Bunun adı konulur. Ben de Allah razı olsun derim. Destek olandan Allah razı olsun demesini bileceğiz. Körü körüne muhalefetle bu işler olmaz. İktidar yapılmış olan yatırıma bile kulp bulmaya çalışıyorsa muhalefet de gelmeyen yatırıma daha yüksek sesle haykırabilmeli” dedi.

 

BUGÜNE KADAR BİR DESTEKLERİNİ GÖRMEDİM

 

Astsubay lojmanları ve 25 hektarlık alanın ormandan kiralanması konusunda AK Parti yönetiminden destek görüp görmediğinin sorulması üzerine Akay, 2 buçuk 3 yıl önce elinde bir dosya ile AK Parti İlçe Başkanına gittiğini anımsatarak “Eğer bir gelişme olmuş olsaydı hep birlikte yaşardık. Astsubay lojmanları eninde sonunda Çerkezköy’e kazandırılacak. Başka yolu yok. Toplumun bu şekilde ciddi beklentilerinin önüne geçme şansınız yok. Bugüne kadar bir desteklerini görmedim” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN 2. BÜYÜK İLÇESİ OLACAK”

 

2023’te Çerkezköy’ün nüfusunu nasıl öngördüğünün sorulması üzerine de konuşan Başkan Vahap Akay “Şuanda Çerkezköy’ün nüfusu 165-170 bin. Önümüzdeki 4 senede 60-65 bin civarında artacağını öngörebiliriz. Çerkezköy 2023’te 230 bin civarlarında nüfusla Tekirdağ’ın 2’nci büyük ilçesi olacak. Şuanda 3’üncü sıradayız. Çerkezköy hızlı büyüyor. 2023’te Süleymanpaşa’yı geçmiş olacağız, 2027-2028’de de Çorlu’yu geçerek Tekirdağ’ın  en büyük ilçesi olacak.” dedi.

 

GAZETECİLERE BÖYLE GÖRÜNTÜ VERDİ

 

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin 23 Nisan Çocuk Parkı’nda yaptığı eleştirilere ertesi gün aynı yerde cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, basın toplantısı sonrası İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin eleştirdiği ağaç eve tırmanarak gazetecilere böyle görüntü verdi.

 

TAKDİRİ ÇERKEZKÖY HALKINA BIRAKIYORUM

 

Haber Gazetesi’nin “Nasıl bir çocukluk yaşadınız” sorusunu da yanıtlayan Başkan Akay, İstasyon’da cami yanında bulunan yeşil alanda top oynayarak, akşamları arkadaşlarıyla Çerkezköy’ü gezerek, çocukluğunun Çerkezköy’ün en güzel yıllarında yaşadığını, başkan olarak gayesinin bugün büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün her köşesindeki çocuğun, gencin ve yaşlının, Çerkezköylü bilinciyle vakit geçirebileceği sosyal alanlar yaratmak olduğunu belirterek “Bunu akıl ve vicdan sahibi her insanın anladığını ve takdir ettiğini biliyoruz. Eleştiri insanın gelişimine katkı sağlar ama arkadaşların yaptığı eleştiri, eleştiriden başka her şeye benziyor. Takdiri kamuoyuna ve Çerkezköy halkına bırakıyorum. Zaten halkımız seçimde bizleri vicdan terazisinde tartacaktır” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10