Minikler, 6 aylık çalışmalarını sergiledi

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde eğitim öğretim gören öğrencilerin el işi çalışmalar ve resimler açılan sergi ile görücüye çıktı. Sergi açılışına katıl

Çerkezköy 8.09.2018 19:50:00 0
Minikler, 6 aylık çalışmalarını sergiledi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan ve Mart ayında dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla açılan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim öğretim gören öğrencilerin el işi çalışmalar ve resimlerin sergi açılışı önceki gün saat 17:00’da açıldı.  

 

ESERLERİ TEK TEK İNCELEDİLER

 

Öğrencilerin 6 aylık hazırladıkları el işleri ve resimler açılan sergi ile görücüye çıkarken, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan da sergiyi gezdi. Minik öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceleyen Eyüp Sözdinler ve Mehmet Özdoğan, Büyük Ada Sınıfı, Yağmur Damlası Sınıfı, Güneş Sınıfı ve Yıldız Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları eserler hakkında Kreş ve Gündüz Bakımevi yöneticileri ve öğretmenlerden bilgi aldı. Sanat etkinlikleri ve fen etkinliklerinin ağırlıklı olduğu sergide 50’ye yakın öğrencinin 100’den fazla eseri yer alıyor.

 

KREŞTE 50’YE YAKIN ÖĞRENCİ BULUNUYOR

 

Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde yapılan faaliyetlerle ilgili de bilgi veren kreş yetkilileri,Kreşte 50’ye yakın öğrencinin bulunduğunu, kayıtların devam ettiğini ifade ederek; ‘’Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde beden eğitimi ve müzik derslerinin de verilmeye başlandığını kaydetti.  0-66 aylık çocuklara yönelik yapılan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi çalışan anne ve babalara da büyük bir kolaylık sağlamanın yanı sıra kadın istihdamına da olumlu katkı sağladığını ifade eden kreş yetkilileri; ‘’240 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakımevi, yaklaşık 2.500 m2 kapalı ve 19.000 m2 açık alana sahip” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN TÜM İHTİYAÇLARINA GÖRE GENİŞ VE FERAH TASARLANMIŞ 13 SINIFIN YER ALIYOR

 

Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çocukların doğal ortamlarında, uygun materyallerle, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirildiğini kaydeden yetkililer “Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, her yaş grubu kendi bünyesinde eğitim göreceği şekilde tasarlanan sınıflara sahip. ‘Etkinlik sınıflarının dışında öğrencilerin yararlanabileceği, dram-müzik-sanat atölyesi, İngilizce dersleri, kapalı ve açık oyun alanları, yeşil alanlar’ Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin özelliklerinden bazıları. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına göre geniş ve ferah tasarlanmış 13 sınıfın yer aldığı Bakımevi’nde, çocuklara özel tasarlanmış hijyenik lavabolarının yanı sıra güvenlik kontrolü, yemek hazırlık, pişirme ve servis bölümü ile büyük yemek salonu, yangın algılama, kamera, ses yayın sistemi, temiz hava ve klima santralleri mevcut” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10