CHP kuruluş yıl dönümünü törenle kutladı

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla cumartesi günü saat 14:00'da Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı

Çerkezköy 8.09.2018 19:56:00 0
CHP kuruluş yıl dönümünü törenle kutladı

6 İLKE DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 

 

Kenan Seçkin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “9 Eylül 1923 tarihinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin, yani Kuvayı Milliye’nin devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.yılını kutladıklarını ifade ederek; ‘’Emperyalist devletlerin vatanımızı işgal ettiği günlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki milletimiz düşman işgaline son verdi ve 9 Eylül 1922’de son düşmanı İzmir’den denize döktü. Bundan tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923’te yine büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Partimiz, kurulduğu günden bu yana, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanan 6 ilke doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 

 

‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’

 

 

Seçkin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetçi olduğunu ve aynı zaman cumhuriyetin güvencesi olduğunu ifade ederek; “Partimiz, devlet yönetiminde vatandaşın iradesinin esas alındığı katılımcı demokrasi anlayışını savunuyor. Partimiz, kuvvetler ayrılığından, hukuk devletinden, yargı bağımsızlığından, basın özgürlüğünden, serbest ve eşit seçimlerden, insan hak ve hürriyetlerinden yana. ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyen Atatürk’ün önderliğinde kurulan partimiz milliyetçidir’’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin aynı zaman halkçı olduğunu ifade eden Seçkin “Halkçılık hiçbir sınıfsal ayrımı kabul etmez. İşçisiyle, köylüsüyle, sanayicisiyle, memuruyla, esnafıyla Türk milleti bir bütündür. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Halkımızın ortak çıkarlarını savunmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir. Büyük bir bağımsızlık savaşı vermiş, varını yoğunu, emperyalistlerin denize dökülmesi için harcamış milletimizi, çok kısa süre içinde ekonomik olarak kalkındıran, üreten, israfı asla kabul etmeyen, özel teşebbüsü destekleyen ve stratejik konulardaki devlet iktisadi teşekküllerini kuran, fabrikalar yapan partimiz ekonomide devletçilik ilkesini savunmaktadır. Devletçilik, bugün gelinen ekonomik sıkıntılarda hatırlanması ve uygulanması gereken en önemli ilkedir” dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ PARTİSİ

 

 

Seçkin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin laiklik ilkesini benimsediğini de ifade ederek “Laiklik, demokrasinin, yargı bağımsızlığının, eşit yurttaşlığın, ibadet özgürlüğünün teminatıdır. Partimiz devrimcidir. Her zaman ilerlemeden, eskiyen kurumların ve kuralların yenilenmesinden, çağa ayak uydurulmasından yanadır. Partimiz cumhuriyet devrimlerinin bekçisidir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin  95 yıldır bu ilkelerden ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Seçkin “95 yıllık büyük çınar, yeni filizler vermekte, Türkiye’nin en köklü partisi, geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, üreten, hakça bölüşen, demokrat, çağdaş, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, ekonomik refaha kavuşmuş, dış politikada milli çıkarlarını savunan öncü bir Türkiye olacaktır. Partimizin 95’inci yılını büyük bir gururla kutluyor, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. Çelenk sunma törenin ardından ilçe binasında partinin 95’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10