Kanserde erken teşhis çalışması başlatıldı

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi iş birliği ile kanserde erken teşhis içi ortak bir çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında yapılan bilgilendirme seminerinin

Çorlu 10.09.2018 16:50:00 0
Kanserde erken teşhis çalışması başlatıldı

 

Nusratiye Mahallesi'nde düzenlenen eğitim seminerine Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri ile Çorlu Belediye Meclis Üyeleri Alev Türk, Sevgi Kurt ve Değer Kara ile Hürriyet Mahallesi Muhtarı Neşe Benek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu, TOBB Kadın Girişimcisi R. Gamze Onay, meclis üyelerinin ve muhtarların eşleri de katıldı ve çok sayıda kadın katıldı. 

SAĞLIKLI YAŞAMIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Seminer öncesinde yaptığı konuşmada sağlıklı yaşamın önemine değinen Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Değer Kara kanser ile mücadele eden yakınları olduğuna işaret ederek kanser hastalığının asla göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Kara, ayrıca bu kapsamda Çorlu Belediyesi ile Çorlu KETEM'in yaptığı iş birliğinin önemine değindi.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS VE AKABİNDE TEDAVİSİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Seminerde konuşan Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri, KETEM'in çalışmaları ve kanserde erken teşhis konusunda açıklamalarda bulunurken kanser türleri ve nedenleri hakkında da bilgiler verdi. Çorlu belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin ise konuşmasında kanserli hasta sayının ve kansere bağlı ölümlerin her geçen gün arttığını ifade ederek, Çorlu'da Belediye ve Çorlu KETEM işbirliği ile kanserde erken teşhisi ve akabinde tedavisi için mücadele ettiklerini söyledi. 

RANDEVU OLUŞTURULDU

Seminerin ardından katılımcı kadınlar için randevu oluşturulurken erken teşhis testlerinden geçirilmek üzere çalışmalara başlanıldı.

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10