5'inci boza festivali ve sünnet şöleni yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen boza festivali ve sünnet şöleni yapıldı. Sağlık Mahallesi Pazar alanında gerçekleşen festival etkinliklerine binlerce kişi katıldı.

Ergene 10.09.2018 17:21:00 0
5

 

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Boza Festivali ve Sünnet Şöleninde saat 11.00’da sünnet olan çocukları için Yeşiltepe Tonguçlar Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidin ardından Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım parkında sünnet çocuklarına ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ÇELENK SUNULDU

Festival ve sünnet şöleninin resmi programı Marmaracık Mahallesinde ki Atatürk anıtına çenek sunumuyla başladı. Çelenk sunma töreninin öncesinde yapılan kortej yürüyüşünün ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.  Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene Belediyesi İlçe Başkanı Erdinç İrel, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Yönetimi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Sağlık Mahallesinde binlerce kişinin yer aldığı kortej çok renkli görüntülere sahne oldu. Burada ki büyük kortej yürüyüşüne Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Bulgaristan Kubrat Belediye Başkanı Alkin Nebi, kardeş belediyemiz Makedonya Radoviş Belediye Başkanını temsilen meclis üyesi Enis Ömer, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel ve yönetimi, STK’lar, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

STANTLAR GEZİLDİ

Festival alanında son bulan kortejin ardından açılış kurdelesi misafir Belediye Başkanları ile birlikte kesildi. Kurdele kesiminin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel festivale katılan belediye başkanlarına boza ikram etti ve daha sonra stantları gezdirdi.

GELENEKSEL KINA TÖRENİ YAPILDI

Festival alanında sünnet çocukları için geleneksel kına töreni düzenlendi. Sünnet olan 280 çocuğa festival alanında kına yakıldı ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Belediye Meclis üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Kına töreninin ardından halk oyunları gösterileri gerçekleşti. Sırasıyla Ergene Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu, Otantik Sahne Sanatları Derneği Halk Oyunları Topluluğu, Folklore Ansambal Aco Karamanov Radoviş Makedonya Dans Topluluğu ve Magosa Kıbrıs Alaniçi Kadınlar Derneği Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. Gerçekleşen Halk Oyunları gösterilerinin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcıları tarafından halk oyunları gruplarına çiçekleri ve teşekkür plaketleri takdim edildi.

MANUŞ BABA KONSER VERDİ

Halk oyunları gösterileri ve plaket takdiminin ardından sahneye Manuş Baba çıktı. Büyük alkışlar ve ıslıklar eşliğinde sahneye çıkan Manuş Baba Ergene halkına coşkulu bir konser verdi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gecede ayrıca Manuş Baba’ya boza ikramında bulunarak kendisine Ergene Velimeşespor’un formasını ve atkısını hediye etti. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni gece yarısı gerçekleşen havai fişek gösterisi ile son buldu.

Haber: Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10