Çerkezköy'deki ekipler de denetim yaptı 

İçişleri Bakanlığı 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan100 günlük eylem planı kapsamında 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla bir süreç başlattı. Bu kapsamda Çerkezköyâ

Çerkezköy 11.09.2018 14:15:00 0
Çerkezköy

 

İçişleri Bakanlığı 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan100 günlük eylem planı kapsamında 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla bir süreç başlattı.

81 İL VALİLİĞİNE TALİMAT GÖNDERİLDİ

100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine, emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına gönderildi. 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin belirtilen kampanyada denetim faaliyetlerinde görev alması için 81 il valiliğine talimat gönderildi, bu kampanyada görev alacak yaklaşık 350 bin kolluk personeline konunun tebliğ edilerek, aktif olarak görev almalarının sağlanması istendi.

ÇERKEZKÖY’DEKİ EKİPLER DE DENETİM YAPTI 

İçişleri Bakanlığı 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan100 günlük eylem planı kapsamında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İlçe jandarma komutanlığı ekipleri ruhsat, ehliyet dışında sürücülerin ve sürücü yanında oturanların emniyet kemeri takılıp takılmadığını sürücülerin seyir halinde cep telefonu kullanıp kullanmadıklarını, araçlarda sağlık çantası ve yangın tüpü olup olmadığını denetledi.

SÜRÜCÜLER UYARILIYOR

Denetimlerde emniyet ve jandarma ekipleri cep telefonu kullanımı konusunda sürücüleri uyarırken, hız yapmanın tehlikeli araç kullanımına yol açtığını da dikkat çekti. Vatandaşlara kısa mesaj atarak da bilgilendiren İç İşleri Bakanlığı da tüm polis ve jandarma birimlerinin emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildiğini belirtti.  

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10