Milli olmak lafla olmuyor

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP'nin ekonomi ile ilgili hazırladığı ekonomideki 13 maddelik eylem önerisine destek bulmak için dün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Çerkezköy Organi

Çerkezköy 13.09.2018 20:35:00 0
Milli olmak lafla olmuyor

İlk olarak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Yüceer ve beraberindekiler, ardından Çerkezköy Şoförler Otomobilciler Esnaf Odası ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifini ziyaret etti. Ziyaretlerde CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ilçe yönetimi, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem hazır bulundu.

İNSANIMIZIN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUZ

İlk olarak ÇOSB’ye ziyaret gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ÇOSB Yönetimi tarafından ÇOSB Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda karşılandı.  Ziyarette konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “Her kesim gibi sanayiciler olarak bizler de sıkıntılı günler geçiriyoruz. Sizlerin sıkıntılarına çözüm bulmak için buradayız.  Bu konuda CHP olarak hazırladığımız ekonomideki 13 maddelik çözüm eylem önerimize destek vermek için geldik. Şu an ekonomide çok ciddi yapısal sorunlar var. Bu da iç siyasetten geliyor. Her şey ABD’nin suçu değil bizde de suç var. Bir kişiye evin anahtarını verince güvende olmuyorsun. Bugüne kadar cumhurbaşkanlarının harcadığı parayı Recep Tayyip Erdoğan iki yılda harcadı. Yurt dışındaki insanlar ülke yönetimimizi hanedanlık olarak görmeye başladı. Ekonomi dibe vurdu. Ülke ekonomimizi düze çıkartmak için herkesim ile birlikte hareket etmek zorundayız. Hiç bir kuruluşun ve insanımızın zarar görmesini istemiyoruz” dedi.

SANAYİCİMİZİN ÇEKLERİ DÖNÜYOR ÖDEMELERİNİ YAPAMIYOR SIKINTI BÜYÜK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eyüp Sözdinler de tüm siyasi parti milletvekillerinin ekonomideki sıkıntının çözümü konusunda hareket etmesi gerektiğini belirterek; “Biz sizleri bizlerin sıkıntılarını çözümlemek için gönderdik. Bence siz muhalefet olarak görevinizi tam olarak yapamıyorsunuz gibi geliyor. Bizden tasarruf tedbirleri alınmasını ve çevremizin temiz tutulması isteniyor.  Bizler sanayiciler olarak gereken tasarrufu yapmaya özen gösteriyoruz’’ dedi.  

ÖNCE ÜRETİM ARTTIRILMALI

ÇOSB olarak Kapaklı’ya 100 yataklı bir devlet hastanesi yapmayı düşündüklerini ifade eden Sözdinler; ‘’Bu ekonomik sıkıntıda bunu yapmamız biraz zor, düze çıkmamız lazım. Birçok sanayicimizin çekleri karşılıksız çıkıyor. Bu sıkıntı her kesime yansıyor. Bu önceki krizlere benzemiyor. Önceki krizlerde talep çoktu ve yoğun iş yoğunluğumuzda vardı. Tasarruf önlemlerini bir görelim nedir bilelim. Bizim paralarımız tünele, toprağa yatırıldı. Bugünkü durumda bunlarında katkısı var. Evet bu gibi hizmetlerde yapılmalı ancak aciliyet durumuna göre yapılmalı. Önce üretim arttırılmalı. Komşu ülkelerle ilişkilerimizi düzeltmemiz lazım. Biz hiçbir ülke ile düşman değiliz. Sanayici kendini kurtarmak için işçi çıkarmalara başlarsa bu her kesime yansıyacak. Biz bu sıkıntının bir an önce çözümlenmesini istiyoruz ve bize bu konuda değişen görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

123 MİLYAR DOLAR HANGİ SANAYİCİYE VERİLDİ?

Ülkede ekonomik sıkıntının büyük olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de ‘’Ekonomik sıkıntı varken 123 milyar dolar hangi sanayiciye, hangi yandaşa verildi bunları bilmek istiyoruz. İktidar yalnız dış değil iç piyasaya da güven vermeli. Tarım ve hayvancılığın çöktüğünü bölgemizde de görüyoruz. Biz bu konuları meclise getirdiğimizde bizleri dinleyen bile yok. Meclis bitti. Ekonominin düze çıkması yönünde sizlerden alacağımız donelerle güzel bir çalışma yapacağız. Milli olmak lafla olmuyor. 3-5 yandaşın zengin olması değerlerimizin getiriye gitmesi değil.  Tüm sektörlerin kalkınması lazım.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından ÇSOB Kreşi gezildi.

ŞOFÖR ESNAFI SIKINTILARININ ÇMÖZÜMÜNÜ İSTEDİ

Yüccer ve beraberindekiler ÇOSB ziyaretinin ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette şoför esnafının sıkıntılarının çok olduğunu belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, öğrenci taşımacılığında da korsan taşımacılık yapanların öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafına büyük zarar verdiğini ifade ederek, milletvekillerinin konunun çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmaları konusunda destek  vermelerini istedi.

DESTEK İSTİYORUZ

Mustafa As ayrıca Çerkezköy’e bir Araç Muayene istasyonu kurulması konusunda da çalışmalarının olduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Haftada bir ilçemizde gezici mobil istasyon geliyor. O da ticari araçlara bakmıyor, yalnız özel araçların muayenesini yapıyor. Esnafımız  bir araç muayenesi için Çorlu ya da Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyor. Çerkezköy sanayi şehri olması nedeniyle her geçen gün artan nüfusu ile birlikte ticari araç sayısı da devamlı artıyor. Şu anda Tekirdağ il genelinde en çok ticari araç olmak üzere araç yoğunluğu Çorlu ve Çerkezköy’de bulunuyor. Biz de bir istasyon Çerkezköy’e ye Kapaklı’ya ya da Saray’a kurulmasını istiyoruz. Bu bölgede bir istasyon kurulduğunda esnafımızda işini anında çözümleyecek ve zaman kaybı da yaşamayacak.”dedi.

EKONOMİNİN DÜZELMESİ İÇİN 13 MADDELİK EYLEM PLANI HAZIRLADIK

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de her zaman şoför esnafının  yanında olduklarını ve sıkıntılarının çözüme kavuşması içinde gereken çalışmayı yapacaklarını belirtti. Candan Yüceer;’’Ekonomi konusunda da, ülkemiz ekonomisi ürkütücü bir tabla sergiliyor. Genel merkezimizde ekonominin düzelmesi konusunda yapılması gerekenler 13 madde ile belirtildi. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Aynı zamanda sizlerinde şikayetlerinizi sıkıntılarınızı Ankara’da dile getirmek için bugün burada sizlerleyiz. Ekonominin düze çıkması için her kesimle birlikte hareket etmek zorundayız. Her kesin ekonomik planımıza destek vermesini istiyoruz sizlerinde destek vereceğinize inanıyoruz” dedi.

SON ZİYARET ESNAF KEFALET VE KREDİ KOOPERATİFİ OLDU

Yüceer ve beraberindekiler son olarak Çerkezköy Esnaf ve sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifi ziyaret etti. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ziyarette CHP’nin ekonomideki 13 maddelik eylem öneri planının dile getirerek; “Ciddi bir borçlanma var. Üretim yok. İstihdam yok. Hava limanı yapılmış uçak yok. Ekonominin kötü gidişatı insanlarımızı mutsuz ediyor. Hiç bir kesim önünü göremiyor. Sıkıntı büyük. Kayırmacılıktan yandaşçılıktan vazgeçilmeli. Biz ekonominin düze çıkması için üzerimize düşeni yapıyoruz. İktidarda yapmalı ve vatandaşta böyle söylüyor. Ekonominin düze çıkması için sizlerden ekonominin düzelmesi için eylem planına destek istiyoruz.”dedi.

KREDİLERİ YARIYA DÜŞÜRDÜK

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe de, “Ekonomik krizi her kesim gibi bizlerde hissediyoruz. Krediler ağır gidiyor. Geri dönüşümler yavaşladı. 200 bin Tl’lik kredi limitimizi 100 bin TL’ye düşürdük. İleride şartların durumuna göre eğer şartlar zorlarsa bu limiti 50 bine indireceğiz. Temennimiz ekonomimizin normale dönmesi ve hiçbir kesimin zarar görmemesidir.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10