''Kapaklı'da 379 dersliğe daha ihtiyaç var''

Kapaklı Gazi İlkokulu'nda 2018-2019 eğitim öğretim yılının açılması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant; 'â€?

Kapaklı 17.09.2018 13:56:00 0

Dün saat 10:00’da başlayan tören Kapaklı’ya vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler katıldı.

‘’ YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR’’

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Kapaklı Gazi İlkokul Okul Müdürü Canan Çuvalcıoğlu;‘’ Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde sizlerle birlikte olmanın Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızla, çocuklarımızı yetiştirecek olan değerli meslektaşlarımla yeniden birlikte olmanın farklı heyecanı ve gurur içinde sizleri selamlıyorum. Başöğretmen Atatürk’ün ‘’ Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım büyük önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanılabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirebilmektir’’ dedi.

ÜLKEMİZE YARARLI BİR BİREY OLACAĞINIZA İNANCIM TAMDIR

Öğrencilere seslenen Çuvalcıoğlu; ‘’ Sevgili öğrenciler okula gelmek ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Okulunuza dört elle sarılınız ve ona sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanın, düzenli çalışın. Planlı ve programlı çalışarak hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancım tamdır’’ ifadelerini kullandı.

OKULUNUZA SAHİP ÇIKMAK VE DESTEKLEMEKTİR

 Velilere de seslenen Çuvalcıoğlu; ‘’ Saygıdeğer veliler, devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en dinamik şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı  gerçekleştirmede sizlerin görevi çocuklarımıza, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Öğrencilerinizin yalnızca öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınıza sonuna kadar kullanınız. Unutmayınız ki eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur. 2018-2019 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz öğretmenlerimize saygı değer yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.  

48 EĞİTİM KURUMU İLE BU YIL Kİ EĞİTİM ÖĞRETİMİ BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ

Çuvalcıoğlu’nun ardından konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant; ‘’ 6 anaokulu, 12 ilkokul, 11 ortaokul, 7 lise, 1 halk eğitim olmak üzere, 11 de özel öğretim kurumu olmak üzere 48 eğitim kurumu ile bu yıl ki eğitim öğretimi başlatmış bulunuyoruz. Bunların 37 eğitim kurumunun 4’ü özel okul, 4’ü imam hatip okulu, 29 diğer olmak üzere bu seneki dönemi açmış bulunuyoruz. Temel eğitimde 359 derslik 694 şube ile ortaöğretimde 109 derslik 153 şube olmak üzere toplamda 468 derslik ve 847 şube ile yine bu seneki sezonu açmış bulunuyoruz’’ dedi.

122 DERSLİK PLANLARDA

Kapaklı’da şu an itibariyle 379 dersliğe daha ihtiyaç olduğunu kaydeden Nalbant; ‘’ Bu anlamda 170 dersliğin yani 7 binan inşaatı aktif olarak devam etmektedir. 122 derslik de planlardadır. Onların da takibi devam ediyor. 6 okula tekabül ediyor. Bu okullar tamamlandığında Kapaklı tam 13 okul kazanmış olacak. Bu da 292 derslik demektir. Kapaklı’da bu durumda tekli eğitime geçmiş olacaktır.  850 kadrolu ve 163 ücretli olmak üzere bin 13 öğretmenle eğitim öğretim sezonunu başlattık’’ dedi.  

12.7 ORANINDA ÖĞRENCİ ARTIŞIMIZ OLDU

Geçen yıl 21 bin olan öğrenci sayısının bu sene 2 bin 675 artışla 23 bin 675 sayısına ulaştığını kaydeden Nalbant; ‘’ Kapaklı’nın nüfus artışıyla doğru orantılı olarak 12.7 oranında öğrenci artışımız olmuştur’’ dedi.

12 OKULUMUZDA İKİLİ EĞİTİM YAPILMAKTADIR

 12 okulda şu an itibariyle ikili eğitim yapmakta olduklarını ifade eden Nalbant; ‘’ İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Cumhuriyet ilkokulu, Sanayiciler ilkokulu, Kapaklı Gazi İlkokulu, Karaağaç ilkokulu, olmak üzere, Yıldızkent ortaokulu,Kapaklı Gazi Ortaokulu, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu lisesi’nde toplam 12 okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır’’ dedi. 

850 ÖĞRENCİMİZ BU SENE 36 ARAÇLA OKULLARINA TAŞINACAK

5 okulda da ikişer okulun sabahçı öğlenci olarak eğitim öğretim hayatını devam ettirdiğini ifade eden Nalbant; ‘’  İçinde bulunduğumuz ve açılış törenini yaptığımız Kapaklı Gazi İlkokulu’nda sabahçı Kapaklı Gazi İlkokulu öğlenci Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu’nda Atatürk Ortaokulu sabahçı Karaağaç İmam Hatip Ortaokulu öğlenci, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda Kapaklı Belediye Ortaokulu sabahçı Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğlenci, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi sabahçı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğlenci, son olarak Şehit Kadir Dadaş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi binamızda da Karaağaç Anadolu Lisesi öğlenci olmak üzere eğitim öğretime devam etmektedir. Isınma şeklimiz 3 köy okulumuz Pınarça Bahçeağıl Yanıkağıl olmak üzere hariç tüm okullarımız doğalgazla ısınmaktadır. 850 öğrencimiz bu sene 36 araçla okullarına taşınacaktır. 199 bin 919 ders kitabı devlet tarafından verilen kitaplar Cuma günü mesai bitiminde okullarımıza teslim edilmiş, bu sabah itibariyle de öğrencilerimize verilmiştir’’ dedi.  

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından tören 4/B sınıfı öğrencilerinden Defne Ateş tarafından 1’inci sınıf öğrencisine bayrak teslimi yapılmasıyla devam etti. Irmak Sena Cüre’nin ilköğretim haftası ile ilgili şiir okumasının ardından 4/G sınıfı öğrencilerinden oluşan Atatürk adlı gösteri sunuldu. 3/C ve 3/A sınıfı öğrencilerinin gösteri sunmasının ardından halk oyunları gösterisinin sunulması ile birlikte tören sona erdi.

SINIFLAR GEZİLDİ

Törenin ardından Kapaklı’ya vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı ve beraberindekiler sınıfları gezdi. Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Abban, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10