''Türkiye nüfusunun 13 milyon genci var''

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla program düzenlenen programda ÇOSB Yönetim Kurulu adına konuşan Dr. Ahmet Temiroğlu "Türkiye nüfusunun bugün 13 milyon genci olduğunu

Çerkezköy 17.09.2018 17:29:00 0

 


Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla program düzenlendi. 

GENÇLER, UMUT YARINDADIR, YARIN DA SİZSİNİZ

Okulun tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Caner Baysal “Bugün açılış törenimiz var. Açılış töreni bir manadır aslında. Bizi biz yapan, dilimizi bize hatırlatan ilköğretim haftasının da ilk günü bugün. Coşkuyla kutlanır ülkenin dört bir yanında, aynı bizim okulumuzda olduğu gibi. Gençler, umut yarındadır, yarın da sizsiniz. Çaba sizsiniz, emek sizsiniz. Bizim için alın teri, bizim için yorgunluk ama sizin için bir gülümsemesiniz. Bunu sakın unutmayın” dedi. 

4 SENE BİRLİKTE HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ
Geleceğin rahat ve huzurlu olmadığını dile getiren Baysal; ‘’ Gelecek çok güzel olacak demek isterdim, ülkemiz çok rahat, her şey huzurlu ve güzel yürüyor demek isterdim sizlere ama. Gelecek sizden bizim gösteremediğimiz çoğun çabaları göstermenizi bekler. Onun için yeni başlayan gençlerin hazırlık yapacağı tam 4 sene her şeyleriyle birlikte olacak. Onları kendi çağlarına, kendi dönemlerinin büyük kavgalarına, sanayinin acımasız çarklarıyla mücadele etmeye bizler hazırlayacağız.  Onun için bizimle berabersiniz. Her şeyinize karışacağız. Saçınızın açık olmasına, saçınızın uzun olmasına, yüzünüzde sakal olmasına, size iş disiplinini, hayat disiplinini kazandıracağım tam 4 sene birlikte her türlü çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu. 

YENİ BİR AİLENİZ OLDU
Baysal; ‘’ Öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek; “Sizinle birlikte, sizin sıkıntılarınızı paylaşmaya devam edeceğiz. Merak etmeyin, yorulduğunuz zaman tam omzunuzun ucunda sıcak bir dost eli sizinle birlikte olacak. O sizin öğretmeninizin eli olacak. Ailenizle bile zaman zaman paylaşamadığınız birçok derdinizi burada bizlerle paylaşacaksınız. Okul sıcak bir yuvadır kısmında her şey size çok gülmeyecek ama sizi herkesten fazla sevecek ve düşünecek yeni bir aileniz oldu. Aramıza hoş geldiniz” dedi. 

13 MİLYON POTANSİYEL BİR ENERJİ
Baysal’ın ardından ÇOSB Yönetim Kurulu adına konuşan Dr. Ahmet Temiroğlu da “Türkiye nüfusunun bugün 13 milyon genci olduğunu ifade ederek; Bu gençlerin yaşları 16 ile 24 arasında. 13 milyon potansiyel bir enerji. Bu çok önemli. Türkiye bu açıdan baktığımız zaman nüfusu genç sayılabilecek bir ülke ama bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz, 13 milyon genci iyi eğitmemiz ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Yöneticilere, sanayicilere, eğitimcilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere çok büyük görevler düşüyor. Bunun farkında olmanız çok önemli’’ şeklinde konuştu. 

İYİ VE DOĞRU BİR OKULDASINIZ

Temiroğlu konuşmasında öğrencilere de seslenerek; “Şunu bilin ki şuanda iyi ve doğru bir okuldasınız. İyi bir okuldasınız çünkü içinde bulunduğunuz okul fiziki şartlar bakımından çok özelliklere sahip bir okul. Doğru bir okuldasınız. Çünkü siz meslek lisesindesiniz. Meslek lisesinde olmak da çok doğru bir şey ve sizin için bir şans. Diğer liselere giden arkadaşlarınız 4 yılı bitirdikleri zaman sizin gibi mezun olacak. Onlardan farklı olarak sizin elinizde mesleğiniz olacak. Bu çok önemli ve çok büyük bir avantaj sizin için” ifadelerini kullandı. 

TOPLUMA VERECEĞİNİZ ŞEYLERİ ÖĞRENECEĞİNİZ YERDESİNİZ
Temiroğlu, önemli olanın toplumda başarılı olabilmek için topluma bir şeyler vermek olduğunu ifade ederek; “Yoksa ne mühendis olmak, ne doktor olmak, ne yönetici olmak önemli değil. Önemli olan topluma vereceğiniz bir şeyler olması lazım. Topluma faydalı olacaksınız ki toplumda size onun karşılığında yaşamınızı devam ettirmeniz için gerekli olan şeyleri versin. Topluma vereceğiniz şeyleri öğreneceğiniz yerdesiniz. Daha bu genç yaşta bir meslek sahibi olmayı çok isteyin ve çok çaba sarf edin. Bu okul size onu verecektir. Buradan mezun olduğunuzda üniversiteye gitmeseniz bile elinizde altın bileziğiniz, mesleğiniz olacaktır. Bu okulumuz şu anda sanayi bölgesinin tam ortasında ve sanayiciler tarafından  kurulmuş bir okul. Dolayısıyla eğer mesleğinizde iyiyseniz siz hemen işe alınacak ve topluma  katkı sağlamaya başlayacaksınız. Ne olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın yaptığınız işin en iyisini yapın, mesleğinizin en iyilerinden biri olun” dedi.

GENÇLERİ SANAYİ SEKTÖRÜNE KAZANDIRMANIN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ
Temiroğlu’nun ardından konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de “Okulumuz ülkemizin ve bölgemizin mesleki açıdan devamlı birey yetiştirme ve iş gücü sağlama ihtiyacı doğrultusunda yapılmış bir proje okuludur. Eğitim öğretim hayatına başladığımız 2012-2013 yılından itibaren bu çizgide hareket ederek gençleri sanayi sektörüne kazandırmanın çabası içerisindeyiz” dedi. 

ATATÜRK CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ

Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi iş insanları olarak okulda öğrenim gören gençlerin gelecekte edinecekleri meslekle ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahip olması için her anlamda ellerinden gelen  desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.  Sözdinler; “Okul için değil hayat için öğreniriz’ deyişinden yola çıkarak insani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek, kurum projemizin önemli hedeflerinden biridir. Ulu Önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. Okulumuz da kendisine emanet edilen Türk gençliğinin hizmetindedir” şeklinde konuştu. 

SİZLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİSİNİZ

Öğrencilere de seslenen Sözdinler “Sizler ülkemizin geleceği, güvencesi ve teminatı olan yavrularımızsınız. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak olan sizlersiniz. Bu amaçla iyi bir eğitim almanız, çağdaş bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olmanız ülkemizin geleceği açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Okulumuz kurulduğu günden bugüne kadar hızla büyüyen, gelişen ve sizleri en iyi şekilde hayata hazırlama çabasında olan bir kurumdur. Bu özellikleriyle herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Sizleri güzel bir geleceğe taşıyacak, yeni yuvaya hepiniz hoş geldiniz. Çağımız bilgi çağı. Bu çağ, iyi eğitilmiş, nitelikli ve üretken insan gücünü ön plana  çıkarmaktadır.  Sizler bu ihtiyaçtan yola çıkarak bizlere emanet edildiniz” dedi. 


AİLESİ DIŞINDA ÖRNEK ALDIĞI İLK MODEL SİZSİNİZ

Öğretmenlere de seslenen Sözdiler “Türk milli eğitim sisteminin odak noktası sizlersiniz. Ülkemizin geleceğini hazırlayan, kültürel kimliğin profilini çizen, mimar, bunu işleyen insan mühendisi de sizsiniz. Onun için göreviniz çok kutsal. Çocuklarımız önce iyi bir insan, iyi  bir vatandaş olmayı sizlerden öğreniyor. Ailesi dışında örnek aldığı ilk model sizsiniz. Çocuklarımıza amaç ve yön veren, sorumluluk duygusunu aşılayan sizlersiniz. Göreviniz ve sorumluluklarınızın ağır olduğunun farkındayız. Sizlerin bu ağır yükün altından başarıyla kalkacağınıza inanıyoruz” dedi. Mezun öğrenciler adına İsmail Emre Dursun’un yaptığı konuşmanın ardından okul öğretmenlerinden Canan Hatipoğlu ilk ders konuşması yaptı. 
Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10