5 bin kuş görücüye çıktı 

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleşen Kapaklı 3.Kuş Festivaline Türkiye'nin dört bir yanından gelen 5 bin çeşitli cins kuşlar görÃ?

Kapaklı 17.09.2018 17:33:00 0
5 bin kuş görücüye çıktı 

Kapaklı Belediyesi’nin destekleri ile Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği tarafından Recep Güven Parkı’nda önceki gün yapılan Kapaklı 3. Kuş Festivali 08.00’da başlayıp 16.30’a kadar devam etti.

FESTİVALE BU YIL DA KATILIM BÜYÜK OLDU

3’üncüsü düzenlenen Kapaklı Kuş Festivali’ne; Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi meclis üyeleri, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün ve çok sayıda davetli olmak üzere başta Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli İstanbul ve Bursa gibi birçok yerden kuşçular katılım gösterdi. Festivalde 5 bin çeşit cins kuşlar görücüye çıktı. Festivale bu yıl da katılım büyük oldu. 

45 KUŞ CİNSİ FESTİVALDE YER ALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan festivalde açılış konuşmasını yapan Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün “Bugün güzel ilçemiz Kapaklımızda dernek olarak 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kapaklı Kuş Festivalimize bizlere hiçbir zaman desteklerini  esirgemeyen  Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ bir kez daha  şahsım ve dernek yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Burada 45 kuş türünü 100’den fazla üyemiz ile dışarıdan gelen derneklerimizin yönetici ve üyeleriyle birlikte  250 kişi burada kuşlarını değerli Kapaklı halkına tanıtıyoruz.  Festival alanımıza bin adet gösteri kuşları kafesi ve normal olarak da 150 adet çeşitli kuş cinsleri için kafes konuldu. Şu anda festival alanımızda bin 150 adet kafes bulunuyor. Festivalimizde bu yıl Trakya genelinden katılan derneklerimiz ağırlıklı olarak Trakya yerli kuşu ve süs kuşları ve Şebap cinsi kuşlarla katılım gösterdi.  
 
FUAR HALİNE GETİRMELİYİZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da yaptığı konuşmada, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz Kapaklı 3. Kuş Festivalimizi Trakya’da bulunan diğer derneklerin de bu konuda bir araya gelerek anlaşmaları halinde katkı ve destekleriyle bu festivalimizi Kuş Fuarı haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çalışmaların yapılması lazım. Festivalin amacı, milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek dostluğa ve kardeşliğe hizmet etmektir. Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak ve kuş yetiştiricilerinin toplumumuza kattığı değerleri bir kez daha kamuoyuna göstermektir. İşte bu fuarda da bu birlik ve beraberliği kardeşliği görüyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceğiz. Burada farklı şehirlerden gelenler var. Kapaklı'nın bu güzelliğe ortak oldukları için hepsine teşekkür ediyorum.”  dedi.  Konuşmaların ardından barış ve kardeşlik için havaya 10 güvercin salındı. 
 
BİRÇOK KUŞ CİNCİ SERGİLENDİ

Festivalde birbirinden güzel ve bakımlı güvercinler görücüye çıkarken en düşük güvercin fiyatı  10 TL en pahalısı ise bin 500 TL’den alıcı buldu. Güvercin besicileri festivale getiremedikleri ve fiyatları 30 bin TL’yi bulan güvercinlerinin de mevcut olduğunu ifade ettiler. Festivalde ağırlıklı olarak süs kuşları, süs tavukları, oyun kuşları, Trakya makarası güvercinleri, Trakya oynar güvercinleri, kostüm kuşları, şebap, kelebekler, bango ve posta kuşu cinsleri sergilendi. Festivalin sonunda festivalinin düzenlemesinde katkı ve destek vererek emeği geçenlere plaket  ve teşekkür belgesi verildi.

Haber/Seyit SÜREN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10