İlköğretim Haftası Çerkezköy'de de törenle kutlandı

2018-2019 yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı ve İlköğretim Haftası ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Çerkezköy Kİ

Çerkezköy 18.09.2018 19:16:00 0
 İlköğretim Haftası Çerkezköy

Cumhuriyet İlkokulu’nda dün saat 11:00’da başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, hayırseverler öğrenciler öğretmenler ve veliler katıldı.

EĞİTİME DEĞER VERMEK TOPLUM OLMANIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDANDIR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet İlkokul Müdürü Yalçın Memiş, Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.’’ dedi.

 

ÇOK BÜYÜK BİR GÜVENİN İFADESİDİR

 

Öğretmenlere seslenen Yalçın Memiş; “ Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne çocuk, dede torun arasında kuşak çatışmaları yaşanırken; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yolarını araştıran bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

 

SİZDEN TEK İSTEDİĞİMİZ ÇOK ÇALIŞMAK

 

Yalçın Memiş,  ardından öğrencilere de hitap ederek, “Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, yetmiş kişilik sınıflardan bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bugüne geldi. Sizler okulumuzda tek kişilik sıralarda çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.”ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARINIZA UMUT AŞILAYINIZ

 

Memiş velilere hitabende, “Saygıdeğer veliler, devletimizin bizim ve sizin ortak amacımız öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinize ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil davranış yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız” diye konuştu.

 

GÜZEL BAŞLANGIÇLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

 

Yalçın Memiş’in ardından konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de, “Mekanlar içerdekilerle anlam ve değer kazanır. Siz eğitim neferleri öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle okullarımız daha da bir anlam kazandı. Hep birlikte yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize yeni ve güzel  başlangıçları getirmesini  diliyorum. Üç gün gibi kısa bir sürede 250 bin ücretsiz ders kitabı ilçemizde okul idarecileri ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile sıraların üzerinde öğrencilerimize hazır hale getirilmiştir.” dedi.

 

BİR MİLLETİ YÜCELTEN VE İLERLETEN EĞİTİMDEKİ BAŞARIDIR

 

Her bir çocuğun gözlerindeki ışıltı, kendilerine rehber olacağını ifade eden Gümüş; ‘’ Öğretmenlerimiz ilhamı vicdanlarından almaktadırlar. Bir milleti yücelten ve ilerleten eğitimdeki başarısıdır. Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, kendi medeniyet değerleriyle barışık, eleştirel düşünebilen,  demokratik kültürü benimsemiş, potansiyelin farkında bir nesil yetiştirmek zorundayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en kıymetli sermayemiz, bugünün çocukları ve genç kuşaklarıdır. Nurettin Topçu’nun “Düşünerek girilen kapı yalnız sınıf kapısıdır. Şuna inanınız ki dünyada hiçbir fetih – kaderin sırrına vakıf olanlar için – sınıf kapısını açmak kadar şerefli değildir.” Bu bilinçle açılan her kapının istiklale ümit ve aydınlığa açılacaktır” dedi.

 

BU YIL İLÇE OKULLARIMIZDA 35 BİN 122 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRMEKTEDİR

 

Çerkezköy’ün eğitim şantiyesi haline geldiğini ifade eden Gümüş; ‘’Onarımlar AB ve TÜBİTAK projeleri, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yaz boyunca okullarımızı öğrencilerimizin daha iyi imkanlarda eğitim görmeleri için hazır hala getirdik. Bugün ilçemizde resmi özel anaokulları bin 871 öğrenci, 15 ilkokulu 11 bin 653 öğrenci, 16 Ortaokul, 11bin 517 öğrenci, 14 lise, 8 bin 527 öğrenci, özel okullarda bin 554 öğrenci olmak üzere toplam 35 bin 122 öğrenci eğitim görmektedir’’ dedi.

 

2019 YILI SONUNDA TAMAMEN TEKLİ EĞİTİME DÖNÜLECEK

 

İlkokullarda ikili eğitim yüzde 57, ortaokullarda yüzde 29 olduğunu kaydeden Gümüş; ‘’Ancak önümüzdeki 10 gün içinde Kızılpınar Mahallesi 21 derslikli okulun açılması ile Kızılpınar İlkokulu, yine önümüzdeki süreçte Şehit Dinçer Ersoy  İlkokulu ek binası ve Nurullah Narin Ortaokulu ek binasının açılmasıyla  her iki okulumuz tekli eğitime dönecek  yüzde 76 ile başlayan 2’li eğitim serüveni İlkokullarda  yüzde 35, ortaokullarda yüzde 15’e düşecektir.  İlçemiz hükümetimizin de hedefi doğrultusunda 2019 yılı sonunda tamamen tekli eğitime dönecektir.’’ dedi.  

Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretim gördüğü yıllarda aynı sırada 3 kişinin oturduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; ‘’Bugün Çerkezköy eğitim öğretimde çok önemli yerlere geldi. Fakat daha 1,5 yıl öncesine kadar Çerkezköy’de yine sıralarda 3 öğrenci oturuyor, sınıf mevcutları 60 ve 70’leri buluyordu. Çerkezköy ikili öğretimden üçlü öğretime geçme planları yapıyordu”  diye konuştu.

 

İLÇEMİZDE 1,5 YIL ÖNCESİNE KADAR TEKLİ EĞİTİM HAYALDİ

 

Akay, Çerkezköy’de Kaymakam A. Selami Abban’ın göreve başlamasının ardından hayırseverler, vatandaşlar ve kurumların birlikte çalışmasıyla birlikte eğitim öğretim alanında önemli gelişmelerin yaşandığını da vurgulayarak; ‘’İlçemizde 1,5 yıl öncesine kadar eğitim öğretimin geldiği bu noktayı hayal bile edemiyorduk” dedi. 2018 – 2019 eğitim öğretim döneminde Çerkezköy’de 35 bin 122 öğrencinin ders başı yaptığını da belirten Başkan Akay, “Eğitim alanında böylesine gelişen, fiziki imkanları artan kentimizde öğrenci kardeşlerimizin vatanına milletine faydalı birer fert olarak yetişmelerini ümit ediyorum. Öğretmenlerimizin de Atatürk’ün izinde başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamlayacaklarına yürekten inanıyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

‘’ BAKANLIĞIMIZIN TEKLİ EĞİTİM HEDEFİNE ÖNÜMÜZDEKİ YIL ULAŞACAĞIZ’’

 

Törende son konuşmayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban yaptı.     Kaymakam  Abban,  Varlıkların en yücesi insanın eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yaparak; “Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi müreffeh bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımızın eğitimine o derece önem vermek zorundayız” dedi. Kaymakam Abban Çerkezköy’e göreve geldiği günden bu yana  ilçedeki okulların  fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalıştığını belirterek,“ özellikle fiziki ihtiyaçların karşılanması için çok çaba sarf ettim.13 hayırseverimiz okul yapımına başladı. 15 okulumuzu devlet yatırım programına aldık. Diğer ilçelerden en fazla yatırım alan ilçeyiz. Aşağı yukarı 28 okul programladık.Bakanlığımızın tekli eğitim hedefine önümüzdeki yıl ulaşacağız” dedi.  Kaymakam Atilla Selami Abban Belediye Başkanı Vahap Akay’a Çerkezköy’de okul yapmak isteyen hayırseverlere yer bulma konusunda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek; “Gerektiğinde okulların temelini dahi belediyemizin imkanları ile attık” ifadelerini kullandı. Abban,  6 Temmuz 2018 tarihli resmi gazetede hayırsever olarak okul, sağlık tesisi ve spor tesisi yapmak isteyenlerin KDV’den muaf olduğunu da belirtti.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okudu. Okul korosunun seslendirdiği şarkıların ardından halk oyunları  ekibi bir gösteri yaptı. Ardından protokol mensuplarının günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile program sona erdi.

 

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10