Gaziler Günü Tekirdağ'da da kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilişinin 97'inci Yıl Dönümü ve Gaziler Günü, Tekirdağ'da da törenle kutlandı. Törenin ardından Tekirdağ Valiliği tarafı

Tekirdağ 19.09.2018 18:04:00 0
Gaziler Günü Tekirdağ

Valilik önünde düzenlenen törende Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygün, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nazım Göncü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

ŞİİRLER OKUNDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Per. Yüzbaşı Muharrem Köprülü yaptı. Sonrasında Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencileri Başak Engin ve Tuğlacılar Lisesi öğrencisi Eyüp Tekin birer şiir okudu. Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

 

YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Törenin ardından kutlamalar kapsamında Tekirdağ Valiliği tarafından, şehit ve gazi aileleri için öğle yemeği programı düzenlendi.

VALİ CEYLAN DA KATILDI

Süleymanpaşa’daki Des'Otel'de düzenlenen yemek programına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN VERDİĞİ MÜCADELEYE BORÇLUYUZ

Yemekte şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelen Başkan Kadir Albayrak, yaptığı açıklamada "Bizler bugün barış ve huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimizin verdiği mücadeleye borçluyuz. Başta ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum." dedi. 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10