Korsandan ve bölgesellikten iş yapamaz olduk

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında korsan servis çeken araçların işlerine her geç

Tekirdağ 20.09.2018 16:43:00 0
Korsandan ve bölgesellikten iş yapamaz olduk

Aşkın Gündoğdu, “İlçemizde son birkaç yıldır bizim servis çektiğimiz işyerlerine korsan servislerin dadanması ve bu konuda bizlerin bunun önüne geçilmesi için yetkili makamlara  defalarda gerekli yazışmaları yaptığımız halde bir çözüme kavuşturulmamış olması bizleri büyük bir sıkıntıya soktu.Bizler korsanlarla sıkı bir denetim ve çalışma yapılmasını ve bunun önüne geçilmesini istiyoruz.Korsan çalışanlar bizim ekmeğimize aşımıza her şeyimize engel oluyor ve bizler zor durumda kaldık ve artan yakıt ve diğer giderlerle masraflarımız yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor.Bu konuda hangi kurum tam yetkili ise korsanlarla ilgili acilen mücadele ederek  gereğini yapmalı” diye konuştu.

 

“YENİ PLAKA ÇIKARILACAKSA İHTİYAÇ VARSA VERİLSİN”

 

Gündoğdu, bölgesellik çalışmaları konusuna da değinerek, “Çerkezköy,Çorlu,Kapaklı ve Ergene ilçeleri sanayi kuruluşlarının bulunduğu yerlerdir. Bu ilçelerde servis taşımacılığı yapan esnafımız bölgeselliğe uyuyor. Herkes kendi bölgesine servis çekmektedir. Ama gelin görün ki Çerkezköy ve Kapaklı olmak üzere Çorlu,Ergene, Şarköy ve Malkara servisçileri buradaçalışıyor.Hani her ilçede bölgesellik uygulanacaktı.Bu bölgesellik uygulamasını kim deldi yada kim göz yumuyor yada bu şekilde çalışanlar kimden destek alıyor. Buna bir türlü anlam veremiyoruz. Bu bölgesellik konusunda da dışarıdan bizlerin çalışma alanımız içinde bizim ekmeğimizle oynamalarınınönüne geçilmesini ve herkesin bölgesellik taşımacılığına uyması için de gerekenin yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bölgesellik konusunda da hassasiyet göstererek bizlerin mağduriyetini önleyerek son noktayı koymalı”diye konuştu.

 

“HAKKIMIZI ARAMAK İÇİN SOKAĞA ÇIKACAĞIZ”

 

Gündoğdu, korsan ve bölgesellik sorunlarının çözülmemesi durumunda servisçiler olarak haklarını aramak için sokağa çıkacaklarını da kaydederek, “Biz servisçiler olarak hakkımızı aramak için yetkili kurumlarla sıkıntılarımızın çözüme kavuşturulması için bir çok kez yazışma yaptık ve hala da bu konuda dertlerimizi sıkıntılarımızı aktarmaya çalıştığımız halde bir netice alamamış olmamız bizleri üzüyor. Gerek korsan araçlar gerek bölgesellik konusu artık canımıza tak dedi.Derdimizi kime nasıl anlatacağımızı yada nasıl aktaracağımızı bilemez olduk.Korsanlar ve bölgesellik ten bazı servisçilerimiz iş yapamaz oldu.Böyle giderse araçlarımıza takoz takacağız.Sorunlarımız çözüme kavuşmazsa   hakkımızı aramak için sokağa çıkacağız ve eylem yapacağız.Bizi eylem yapmaya mecbur bırakmasınlar.Yetkili makamlardan tek isteğimiz belirttiğim gibi bizim haklarımızın korunmasıdır.Bu konuda yetkili makamlarımızın gereğini de yapacağına da inancımız tamdır” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10