Dönmez: Daha iyisini yapabilirim inancıyla aday adayıyım

Çerkezköy siyasetinin renkli simalarından Metin Dönmez 2019 Mart ayında yapılacak olan Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olacağını Çerkezköy Haber Gazetesine açıkladı. Çerkezkö

Çerkezköy 23.09.2018 18:07:00 0
Dönmez: Daha iyisini yapabilirim inancıyla aday adayıyım

Önceki günü Çerkezköy Haber Gazetesini ziyarete ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Metin Dönmez 2014 yerel seçimlerinden sonraki sessizliğini Haber Gazetesine bozdu.

 

KAYBEDİLMİŞ YILLARI ÇERKEZKÖY’E GERİ KAZANDIRDIK

 

Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisine elinden geldiğince ivme kazandırarak siyasette üst noktalara getirdiğini kaydeden Dönmez “ 2009’da yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Çerkezköy Belediye Başkan adayı oldum. Daha sonra 2014 Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde örgütümüzün teveccühü ile aday olarak Vahap Akay kardeşimiz gösterildi. CHP’ye olan sevgim, saygım ve Sosyal Demokrat Belediye ile Çerkezköy’ü bir kente dönüştürme yolunun çok önemli bir değer olduğunu düşünerek Belediye Başkan adayımız Vahap Akay kardeşimiz ile birlikte omuz omuza çalışarak kaybedilmiş yılları Çerkezköy’de tekrar kazandırma yolunu açtık” dedi.

DÖRT YILLIK SESSİZLİĞİNİ HABER GAZETESİNE BOZDU

Dönmez “ Bu geçtiğimiz dört yıl içinde ne kadar doğru bir karar verdiğimi kamuoyunda gördüm. Gerçekten başarılı, genç, dinamik ve zeki bir belediye başkanımız var. Üzülerek söylüyorum ki Çerkezköy hızlı bir şekilde kent olma yolunda giderken maalesef geçmiş dönemdeki yerel yöneticilerin başarısızlıklarından ötürü bir köy durumda kalmıştı. Kaybedilmiş bir on yılımız vardı. Hızlı büyüyen Çerkezköy’e belediyecilik anlamında dönemin siyasetçileri yetişemediler. Dört yıllık süre zarfında CHP’nin kadroları ve Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla bu açık kapatılmıştır. Çerkezköy şuan da hak ettiği şehir konumuna ise yavaş yavaş alışıyor. Bunu herkes görüyor” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN FELSEFESİNİ OLUŞTURMAKTADIR”

Çerkezköy’ün sosyal, kültürel ve görsel yönden kent görümüne kavuştuğunu kaydeden Dönmez “ 2009 yılında aday olduğumda hayata geçireceğim önemli projelerim vardı. 2009’da hedef projelerimi yine bugün aynı partiden bir kardeşimin gerçekleştirmiş olması beni gururlandırıyor. Pazar yeri, kültür merkezi, çocuk yaşam alanları, tepe piknik alanları, derelerin ıslahı olsun Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çerkezköy yeni bir statüye girmiştir. Vahap Akay’ın yaptığı bir çok proje sosyal belediyeciliğin felsefesini oluşturmaktadır. Bende sosyal demokrat bir düşünceye sahip bir insan olarak benzer projelerle çıkmıştım. Genel merkezimiz Vahap Akay kardeşimize o dönem görevi vermişti” diye konuştu.

“DAHA İYİSİNİ YAPARIM DİYEREK ADAY ADAYI OLDUM”

2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday adayı olacağını kaydeden Dönmez “ Benim aday adayı olmam, burada belediye başkanımızın çalışmalarını eksik gördüğümden değil, belediye başkanımız iyi çalışıyor. Ben daha iyi çalışırım daha iyisini yapabilirim inancını taşıyorum. İnsanların seçme ve daha iyisini arama iç güdüsü vardır. Bu amaçla bir yola çıktık. Amacımız Cumhuriyet Halk Partisine hançer indirmek değil, tam tersine güç birliği ile partimizin mevcudiyetini korumak ve daha iyi yerlere taşımaktır. Biliyoruz ki 12-0’lık galibiyet iktidarı olduğu kadar iktidara hakim olanların da bir hazımsızlık yaratmıştır.  Mart ayı sadece Tekirdağ, Çerkezköy için değil, Cumhuriyetin kazanımları ve Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Yerel yönetimlerde partimizin alacağı oy yüzdesi ittifaklara rağmen bazı hesapları da bozacaktır. Bu süreçte Çerkezköy’de uzun yıllar bir siyaset yapmış birisi olarak insanları siyaset yapacağım diye, birbirini kırmadan üzmeden fikirleriyle projeleriyle ve yürekleriyle siyaset arenasına çıkmaları gerekiyor. Hangi partiden olursa olsun, aday adaylığı sürecinde medeni cesaretini ortaya koyan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Herkes karınca kararınca fikrini, zikrini tabiki söyleyecektir. Metin Dönmez’in söyleyecekleri hepsinden farklı olacaktır. Adaylık verildiğinde bunu herkes çok daha net görecektir” açıklamasında bulundu.

“DİK DURUŞU SERGİLEYECEĞİM”

Dönmez “ Partimizde aday belirleme süreçleri çeşitli kademelerden oluşuyor ve son kararı da Genel Merkezimiz veriyor. Güçlü bir partiyiz. Böyle bir partide çalışan bir belediye başkanımız olsa da, mutlaka ben daha iyisini yaparım diyerek benim gibi aday adayı olacak arkadaşlar olacaktır. Sonuç itibariyle ben daha iyisini yaparım diyerek yola çıktım ama bunun kararını ilerleyen süreçlerde kamuoyu ve halk verecektir. Görev bana verilmezse de mevcut Belediye Başkanımız Vahap Akay’a yada başka adayımıza tevdi edilirse, 2014’teki yaptığım dik duruşu sergileyeceğim ve partimin askeri olmaya devam edeceğim” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10