Türker: Ek bloğumuz Mart ayında bitecek

İrmetHospital Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ahmet Türker hastanenin yanında bulunan 4 bin metrekarelik kapalı alana yeni ek blok kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 1 ay süren kazık, hafriyat ve izola

Çerkezköy 24.09.2018 12:24:00 0
Türker: Ek bloğumuz Mart ayında bitecek

2014 yılından itibaren Namık Kemal Bulvarı’nda Çerkezköy ve bölge halkına sağlık hizmeti veren İrmetHospitalyeni bir ek blok yapıyor.

 

“SON OLARAK 149 YATAĞA ÇIKARTIK”


Mevcut hastaneyi 2014 yılında 54 yataklı açtıklarını kaydeden Özel İrmetHospitalYönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ahmet Türker “ O dönemde Sağlık Bakanlığının mevzuatı gereği 54 yataklı açmıştık. 14 bin 500 metrekarelik kapalı alanda bulunan hastanemizde 18 doktor kadromuz vardı. Ancak bu büyüklükteki hastane için bu rakamlar çok azdı. Bizlerin gayretleriyle Sağlık Bakanlığı yönetmeliği değiştirerek yeni açılan hastaneleri 75 yatakla sınırladı. Bizde bununla birlikte hasta yatak sayımızı 75’e çıkarttık. Yatak sayımızı 75’e çıkartmamız ile birlikte 6 da ekstra kadro aldık. Altı kadro ile beraber eksik olan branşlarımızı da aldık. Öte yandan Elazığ’da 14 kadrolu bir Tıp Merkezinin ruhsatını da satın alarak hastanemizin ruhsatı ile birleştirdik. 14 kadronun gelmesiyle birlikte 42 yatak daha aldık. Bununla birlikte hasta yatak sayımızda 117 oldu. Yatak doluluk oranına göre müracaat ederek son olarak yatak sayısını 149’a çıkarttık. Daha sonra ise Sağlık Bakanlığımız yatak artışını durdurdu” dedi.

 

“NÜKLER TIP İLAVE EDECEĞİZ”

Yeni ek blokla birlikte yatak sayılarının artmayacağını oda sayılarının artacağını kaydeden Türker “ Ama yatak kapasitemiz istediğimizde Sağlık Bakanlığımız izin verdiği takdirde yükseltebileceğimiz sayımız 200’ün üzerinde olacak. Bu yeni binayla birlikte 18 bin 500 metrekarelik bir alana kavuşacağız. Yeni binamız blok bina olacak. Bitişik bir bina olacak. Bu bloğa Çerkezköy’de olmayan Nükleer Tıp ilave edeceğiz. Ayrıca yeni poliklinik odaları da yapacağız. Ameliyathanemizi, koroner yoğun bakım salonumuzu büyüteceğiz. Ameliyathane salonumuz ise 5’ten yediye çıkacaktır” dedi.

“BİR ÇEŞİT İHRACAT YAPIYORUZ”

Çerkezköy’ün büyümesine orantılı olarak ihtiyaçların da artığını ifade eden Türker “ Biz sağlık turizmi yapıyoruz. Hastanemizde şuan yatmakta olan 12-13 yabancı hastamız var. Aylık ortalama olarak 50’ye yakın yabancı hastamız hastanemizde ameliyat olmaktadır. Ekonomik krizin olduğu bu dönemlerde bu çalışmalar bir çeşit ihracat sayılıyor. Kısacası döviz ülkemize giriyor ve biz de bir çeşit ihracat yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

TÜM ODALAR TEK KİŞİLİK OLACAK

 

Bu ek bloğu yapmalarının sebebinin yatak sayısını artırmak olduğunu kaydeden Türker “ Hastanemizde doğum yapan hastalarımız bazı zamanlar iki kişilik odalarda kalıyordu. Bu blokla birlikte tüm odalarımızı tek kişilik yapacağız. Bu hızla Çerkezköy büyümeye devam ederse bu ek blok bizi 10-15 yıl idare eder diye düşünüyoruz” dedi.

 

“MART AYINDA HİZMET VERMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Yapımı devam eden ek bloğu inceleyen ve firma yetkililerinden de bilgi alan Türker, Ek bloğun kaba inşaatının ise Kasım sonu biteceğini ifade etti.  Türker “ Bir aksilik olmazsa Mart ayında ek bloğumuzu bitirip 18 bin 500 metrekarelik alanda hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10