Ordu AK Parti teşkilatını topa tuttu

Çerkezköy siyasetinin renkli siyasetçilerinden Mustafa Ordu dün gündeme dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Ordu İYİ Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı sinyali verirken, AK

Çerkezköy 24.09.2018 21:22:00 0
Ordu AK Parti teşkilatını topa tuttu

Dün akşam saat 18.30’da basın açıklaması yapan Mustafa Ordu “ Siyasette yola çıkılanlar, yolda bulunanlara değiştirilmemesi gerekiyor. Her vatandaş belediye başkan aday adayı olabilir.  Bizim de daha önce yaptığımız hizmetlere bakılacak. Aday adayı oluruz, aday oluruz. Ama şuana kadar ne İYİ Parti Milletvekilleriyle ne de Çerkezköy İlçe Yönetimi ile böyle bir konuşmamız olmadı.Zamanı geldiğin de çıkarız aday adaylığımız açıklarız. Niyeti olanlar ise çıksınlar başkan aday adaylığı başvurularını da yapsınlar” diye konuştu.

 

 

“HİÇ BELEDİYESİ KALMADI”

Ordu “ İYİ Parti’nin kuruluşunda ilçe teşkilatını Çerkezköy ve Kapaklı’da kimler kurabilir diye düşünürken birileri ‘Mustafa Ordu kendine da adaylık istiyor” diye kışkırtma yapıyor. Piyasada iktidar partisinin ismini kullanarak bazı arkadaşlar aday adaylıklarını açıklıyor. Buradan tüm aday adaylarına sesleniyorum. Hepinizi seviyorum, hepiniz layıksınız. Ama iktidar partisinin 10 yıl önce 4 tane belediyesi vardı, hiç belediyesi kalmadı. ‘Tayyipçiyiz’ kelimesinden başka bir kelime kullanmayan bu teşkilat şekli ile belediyeyi alamayacaksınız” açıklamasında bulundu.

“PROJELERİNİ İYİ HAZIRLASINLAR”

Çerkezköy’de belediye başkan adaylarının projelerini iyi hazırlaması gerektiğini kaydeden Ordu “ 5 yılda Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusu 2 milyonu geçecektir. Bu nüfus düşünülerek projeler hazırlanması lazım. Bu insanların yaşaması için hava kirliliğine savaş açması gerekiyor. Eğitim ve teknoloji konusunda çalışmalar yapması lazım. Çerkezköy’de yeni mezun olan gençler için 1500 küçük sanayi sitesi olması gerekiyor. Ancak son dönemlerde bunun yerine Çerkezköy’de bin 500 adet emlakçı dükkanı açıldı. Bu krizden de etkilenen en çok emlakçılar oldu.

Belediye başkanı olacak kişinin hava kirliliğini önleyecek, eğitimi yükseltecek, mezun olacak gençlere küçük sanayi sitesi yapacak biri olması lazım. Ben bu konularda kendimden eminim” diye konuştu.

 

“KAMU ZARARI VARSA CUMHURİYET SAVCILIĞINA GİDİN”

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin 23 Nisan Çocuk Parkı’ndaki oyuncak fiyatları üzerinden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yaptığı eleştirileri kaydeden Ordu “ İktidar partisi İlçe Başkanı açıklama yapıyor. Çocuk parkı yaptılar ve bunu pahalı yapmıştır diyor. İlçe Başkanı bahsettiğin konu vatandaşlara konuyu taşımak değil, CHP’nin de yaptığı çocuk parkını konu mankeni gibi Çerkezköy halkına tanıtmak değildir. Eğer sen İlçe Başkanlığından anlıyorsan, millete hizmet yapmak istiyorsan hemen

İç İşleri Bakanlığı iktidar partisinde olduğu için, kamu zararı varsa Cumhuriyet savcılığına ve bakanlığa gidersin. Ama bu zamana kadar ne cumhuriyet savcılığına gittiklerini, ne de bakanlığa başvurduklarını duymadım. Kaos yaratmak için bir açıklama yaptı. O arkadaşı CHP’ye koru mankenliği yapan bir arkadaş olarak görüyorum. İspatlamaya, varsa bir kamu zararı cumhuriyet savcılığa ve bakanlığa giderek bildirmeye mecbursun” diye konuştu.

“BİRİLERİNE MENFAAT SAĞLADINIZ”

2016 yılında yeni devlet hastanesinin açılması ile birlikte boşalan eski binanın 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesi’nin getirilmesi için açıklama yaptığını kaydeden Ordu “ Eski hastane binasına Diş Hekimliği Fakültesi’nin getirilmesini talep ettik.

Bu arkadaşlar fetöcülüleri eteklerinin altına aldığı için bu sesimizi duymadılar. Kısa bir süre sonra da bu bina yıkılmaya başlandı. Bu yıkımı için ne çabuk karar alınıp ihale yapıldı? Kim almış bu kararı? AK Parti İlçe Başkanı sakın ola benim haberim yok demesin. AKP’den habersiz Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne bir kişi bile girip çalışamıyor. Devlet hastanesi binasının yıkımında kamuyu zarara uğrattınız. Bile bile yaptınız, birilerine yataklık yaptınız. Sadece ‘Tayyipçiyiz’ diyerek cumhurbaşkanına sahip çıkamazsın. Ulusalcı gençlik, AKP ilçe teşkilatından daha çok cumhurbaşkanına ve ülkemize sahip çıkıyor. Eğer bana Mustafa Ordu iftira atıyor diyorsanız da Cumhuriyet savcılığına gidip benden şikayetçi olursunuz. O zaman da ben nasıl rant sağladığınızı kime yataklık yaptığınızı kamuoyuna açıklayacağım. İhaleyi nasıl yaptığınız, ihalenin şartnamesini kamuoyuna açıklayacaksınız. Biriline menfaat sağladınız” dedi.

“YİNE YAPACAĞIZ”

22-23 yıl sağlıkta, eğitimde Çerkezköy’e büyük katkılar sağladığını söyleyen Ordu “ Nasıl yıllar önce yüksekokulu, süper liseyi, Anadolu lisesini buraya getirdiysek yine çalışmalarımız olacak. Yıllar önce derelerde balıklar ve kurbağalar vardı. Şimdi hiçbiri yok. Hava kirliliğini önlemek için var gücümüzle çalışacağız. Gençlerin işyeri kurması için küçük sanayi sitesi yapacağız. Diğer aday adayları da bunu yapsınlar” diye konuştu.

“BU TEŞKİLATLA BİR YERE VARILMAZ”

Ak Parti’den Ali Dönmez, İsmail Akın ve Yılmaz Erkılınç’ın aday adayı çıktığını, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın da isminin geçtiğini ifade eden Ordu “ Tüm aday adaylarına sevgilerimi gönderiyorum. Ama bu teşkilatla bir yere varılmaz. Kendisi o koltukta 4 yıldır ilçe başkanlığı yapıyor. Çerkezköy için bir nohut tanesi kadar yatırım yapılsın diye vekillerine taşımadı, taşımaz da” diye konuştu.

“İMKANI OLMAYAN GENÇLER VAR”

Olası bir AK Parti-MHP ittifakının Çerkezköy’e yansımasının nasıl olacağının sorulması üzerine de açıklama yapan Ordu “ AKP-MHP ittifakı Çerkezköy’de daha fazla oy kaybeder. AKP teşkilatlarıyla el ele giden kişi yanar” diye konuştu. Ordu “ Buradan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da seslenmek istiyorum. Tepe’ye park yaptınız. Ama o parka gidecek imkanı olmayan gençler var. Hafta sonu 2 araba ayır. Ücretsiz mahallelerden çocuklar buraya götürülsün, eğlensinler. Yasa gereği her birey için 7 metrekare yeşil alan olması gerekiyor. Eski belediye başkanı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki yeri birilerine peşkeş çekmiş. Vatandaşlara kaç metrekare yeşil alan düşüyor? Ben bunun mücadelesini verdim. Ama bazı yerleri geçemiyorsunuz. Belediye başkanının bu yeşil alanı vatandaşlara kazandırması gerekiyor” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA Esengül ÖZDEMİR

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10