Albayrak: En kısa zamanda tamamlayacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,  Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında yürütülen inşaat çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Tekirdağ 25.09.2018 13:50:00 0
Albayrak: En kısa zamanda tamamlayacağız

7 bin 408 metrekare inşaat alanına sahip, 200 araç kapasiteli 2 bodrum ve 1 zemin olmak üzere toplam 3 kattan oluşan otoparkta, oto yıkama ofisi, teknik birimler ve mescit bulunacak. Ayrıca otopark içerisinde mekanik havalandırma sistemi kurulacak. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, projenin ileriki aşamalarında Tekirdağ Valiliği Binası başta olmak üzere, tarihi kültür varlıkları ön plana çıkartılarak çok geniş bir alanda meydan ve çevre düzenlemesi yapılmış olacak. Böylece medeniyetler kenti Tekirdağ, modern Avrupa şehirlerinde olduğu gibi yeşillendirilmiş alanları, tarihi yapıları, anıtları ve sosyal yaşam alanları ile büyük bir meydana kavuşmuş olacak.

ALT KISMI OTOPARK ÜST KISMI MEYDAN

Süleymanpaşa Meydan ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin ikinci aşamasını kapsayan peyzaj çalışmaları, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Yeraltı Otoparkı'nın inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra başlatılacak. İlçe merkezine estetik bir görünüm kazandıracak olan meydanda fıskiyeli havuz, kent mobilyaları, oturma yerleri, yeşillendirilmiş alanlar olacak ve dekoratif aydınlatma direklerinin kurulumu yapılacak. Süleymanpaşa ilçe merkezinde otopark ihtiyacını giderecek proje kapsamında inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Güvenlik amacıyla levhalarla çevrilen şantiye alanında çok sayıda personel ve iş makinesi ile hummalı bir çalışma yürütülüyor.

“EN KISA ZAMANDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaklaşık 35 yıldır kullanımda olan eski hizmet binamız depreme dayanıksız olduğu için tehlike arz ediyordu. Bu sebeple yıkımını gerçekleştirdik. Halkımızın ihtiyaçlarını gözeterek katlı yer altı otoparkı ve halka açık meydan olarak düzenlemeye karar verdik. Çok güzel bir proje hazırladık. İnşaat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında hem ilçe merkezinde otopark ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de Süleymanpaşa'ya modern bir meydan kazandıracağız. Tabi meydan ve çevre düzenleme çalışmalarımız, ileriki aşamalarda çok daha iyi bir düzeye gelecek. İlçe merkezini, medeniyetler kenti güzel Tekirdağ'ımıza yakışan bir işlev ve görünüme kavuşturacağız," dedi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10