'Üretim ekonomisine geçilmeli'

Son dönemde ülkemizin ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, bu sıkıntıları en çok halkın hissettiğini, dar

Çerkezköy 2.10.2018 16:53:00 0

İnsanların bu süreçte temel ihtiyaçlarını karşılamak dışında bir harcama yapmamaya gayret ettiğini söyleyen Kalyon, “İnsanlarımız sosyal faaliyetlerine son verdi. Esnafımız vergisini kirasını gününde ödeme derdinde. Bu durumun kabahati kimde olursa olsun bu süreci hep beraber yaşayacağız ve hep beraber atlatacağız” dedi. Yaşanan sıkıntıların büyük bir çoğunluğununmilletin sırtına yüklendiğini ifade eden Kalyon, “Temel ihtiyaç maddelerinin büyük bir kısmının fiyatı yükseldi. Yerli üretimin çok azaldığı da, bu süreçte ortaya çıktı. Birçok tarım ürününün dışarıdan ithal ediliyor olması fiyatların yükselmesine sebep oldu” dedi.

“HALKIN ZARARA UĞRAMASI ENGELLENMELİ”

Medyada yer alan ‘ithal olmayan bazı ürünlerde gereksiz fiyat artırımı’ iddiaları ile ilgili de konuşan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, böyle bir durum varsa acilen denetlenmesi, halkın zarara uğramasının engellenmesi, israfın önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Devlet yöneticilerinin bu konuda örnek olmaları ve gereksiz harcamalardan kaçınmaları gerektiğini dile getiren Mehmet Kalyon “Tüketim ürünlerinde fiyatlar yükseldi, vergiler de arttı. Acilen işçi ve memur ücretlerinde artışa gidilmelidir. En azından temel ihtiyaçların karşılanması noktasında ücretlerde bir iyileşme olması gerekiyor. Bu tür bir çalışma esnafımızı da kısmen rahatlatacak” dedi.

“NE ÜRETECEĞİMİZE BATILI ÜLKELER KARAR VEREMEZ”

Artık üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini ifade eden İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, “Tarım ürünlerinde kotalar kaldırılmalıdır. Ne üreteceğimize batılı ülkeler karar veremez. Neyi ne kadar üreteceğimize kendimiz karar vermeliyiz” dedi. Tüm bunların, merhum Necmettin Erbakan’ın “Banane Amerika’dan” sözünü hatırlattığını söyleyen Kalyon “Ne kadar pancar ekeceğimize, ne kadar şeker üreteceğimize Amerika ya da başka bir devlet karışamaz.Dışarıdan tahıl ithal etmekle hiçbir şey çözülemez. Biz bir tarım ülkesiyiz, verimli topraklara sahibiz. Ancak çalışarak ve üreterek bu sıkıntıları atlatabiliriz” dedi.

“DEVLET YÖNETİCİLERİ FEDAKARLIK YAPMAK ZORUNDA”

Bu süreçte devletin halkına bir baba şefkatiyle yaklaşması, elindeki imkanları çoğunlukla halkın faydasına kullanması gerektiğini dile getiren Kalyon “Halkımızın gelirinin büyük bir kısmı haksız vergilere ve faize gidiyor. Yabancı holdinglerle yapılan görüşmeler milletimize bir fayda sağlamaz. Onlar elde ettiği kazançları zaten kendi ülkelerine transfer ediyor. Milletimizin gelirinin artması ancak kendimize ait üretim kaynaklarını harekete geçirmekle olur.Gösterişle, şatafat ile hiçbir yere varamayız. Milletimizin gösterdiği fedakarlıkların kat kat fazlasını devletin yöneticileri de göstermek zorundadır. Gösterişli toplantılar, lüks yemekler ve itibar gösterileri bu sorunları çözmez. Ancak elele vererek hep birlikte gayret göstererek bu dönemi atlatabiliriz” dedi. Kalyon “Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partimizin ortaya koyduğu çözümler dikkate alınmalıdır. Çünkü uyarılarımız dikkate alınmadı ve sonuçları ülkemizi sıkıntıya soktu. Üreten, güçlü ve lider Türkiye’yi, yani yeniden büyük Türkiye’yi hep beraber el ve gönül birliği içerisinde kurabiliriz” diye konuştu.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10