''Gerekli adli ve resmi işlemler başlatıldı''

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Çorlu Deresi'nin Veliköy Kavşağı yanında kan kırmızı renginde ve ağır bir kokuyla aktığının gözlenmesi ile ilgili yazılı açıklama geld

Çerkezköy 4.10.2018 09:50:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Deresi’nin Veliköy Kavşağı yanında bulunan pembe renkli görüntü ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kaymakam Abban yapmış olduğu açıklamada ‘’3 Ekim 2018 Tarihinde saat 18.30 sıralarında,“İlçemizden geçen Çorlu Deresinin Veliköy kavşağı yanında pembe renkli görüntüsü“ ihbarı tarafıma telefonla ve görüntülü olarak ulaştırılmıştır’’ ifadelerini kullandı.

GENİŞ ÇAPLI BİR ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

İhbar alınır alınmaz Kaymakamlık tarafından oluşturulan; Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik Müdürü ve ekibi, İlçe Jandarma Müdürü ve ekibi, İlçe Emniyet Müdürü ve ekibi, ÇOSB Çevre müdürü ve teknik elemanlarınca kalabalık bir  çalışma gurubu ile derenin pembe renge dönüştüğü noktadan, Çorlu deresinin akış istikametinin tersine gerekli numuneler alınmak suretiyle geniş çaplı bir araştırma başlatıldığını ifade eden Kaymakam Abban; ‘’ Bataklık ve sazlık arazi boyunca deredeki kirlilik takip edilmiş ve atığı dereye veren işletme tespit edilmiştir. Tüm gece boyu devam eden çalışmalarımızın büyük bir kısmına bazı basın mensupları da katılmıştır. Atığı dereye verdiği tespit edilen işletmeye gerekli adli ve resmi işlemler başlatılmıştır’’ açıklamasında bulundu.

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10