Gıda denetimleri sürüyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, etiket, tarife ve fiyat kontrolü denetimlerini sürdürdüğünü ifade ederek, farklı zaman dilimlerinde iÅ

Çorlu 4.10.2018 13:32:00 0
Gıda denetimleri sürüyor

6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi gereğince işletmeleri denetlediklerini belirten Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar,"6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi kapsamında ilgili bakanlık ve bağlı kurumları, belediyeler ve ilgili odalar yasa hükümlerini uygulamak ile görevliler. Biz de Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ilgili kanun gereğince ürün satışı yapan işletmeleri etiket, tarife ve fiyat listeleri yönünden denetlemeyi sürdürüyoruz’’ dedi.  

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİLGİ VERİYORUZ

Rutin denetimlere geçtiğimiz eylül ayında başladıklarını kaydeden Uçar; ‘’ İşletmeleri etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasındaki farklar, etiket ve tartı aleti arasındaki gramaj farkları konularında denetim gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda rutin kontrollerimizin dışında vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de değerlendirerek, müşterilerini yanıltarak satış yapan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemleri yaparak, gerekli cezaların verilmesi için Tekirdağ Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'ne bilgi veriyoruz’’ dedi.

DENETİMLERİMİZİ YASA ÇERÇEVESİNDE SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bugüne kadar ilgili yasa hükümlerine uymayan işletmeler hakkında yapılan işletmelerin ilgili kurumlara iletildiğini kaydeden Uçar; ‘’Denetimlerimizi yasa çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz. Bir yandan da vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10