Akay: Bu seçimin içinde illaki olacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam saat 19.30'da Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Akay, başkanlık için aday adayı olacağı sinyalini vere

Çerkezköy 4.10.2018 16:37:00 0
Akay: Bu seçimin içinde illaki olacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam saat 19.30’da Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut, Dernek Başkan Yardımcısı Emin Su, dernek yönetimi ve üyeleri de bulundu.

ÇERKEZKÖY’E YAPTIĞINIZ HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ziyarette ilk konuşmayı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut yaptı. Karadavut, “Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma derneği kurulduğundan bu yana derneğimizi iyi bir yerlere getirdik. Sizlerin STK’lara yapmış olduğunuz desteklere ve özellikle de Çerkezköy’e yaptığınız hizmetler için belediye başkanımız olarak size çok teşekkür ediyoruz. Bizler Çerkezköy’e geleli 15 yıl oldu. Sizin gerek yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan gerek kişi olarak sizden her daim memnunuz ve Çerkezköy’de ikamet eden Yozgatlılar olarak da her daim yanınızda olacağız. Yaptığınız işleri de takdir ediyoruz” dedi.

TRAKYA YOZGATLILAR FEDERASYONU KURMA ÇALIŞMALARINA START VERDİK

Karadavut, “ Trakya Bölgesi’nde bulunan tüm Yozgatlılar Derneklerinin tek çatı altında yer alması için yaptığımız çalışmalar olumlu oldu. 5 dernek  bir araya gelerek Trakya Yozgatlılar Derneği Federasyonun adımını attık. Arkadaşlarımız yeni oluşumun başkanlığına da benim geçmemi uygun gördüler. Federasyon alt yapısını oluşturduk. Bu nedenle pazar günü yapılacak olan derneğimizin genel kurul toplantısında dernek başkanlığını bırakacağım””diye konuştu.

5 YIL ÖNCE ÇERKEZKÖY VE MEMLEKET SEVDASI İLE YOLA ÇIKTIM

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, herkesin belediye başkanı olmak ve hizmet etmek için Çerkezköy ve memleket sevdası ile yola çıktığını belirterek, “Öncelikle Yozgatlı hemşerilerimizin sıcak karşılamaları nedeniyle her birinize teşekkür ediyorum. Dernek başkanının da yaptığı güzel çalışmaları bizleri memnun etti. 5 yıl önce Çerkezköy ve memleket sevdası ile yola çıktım. Belediye başkanı olduğumda parti rozetini çıkararak herkesin belediye başkanı olduğumu söyledim. Seçilmiş bir belediye başkanı ile herkesime eşit hizmet yapmak için bu günlere geldik’’ dedi.

ÇERKEZKÖY 81 İLDEN GÖÇ ALAN BİR İLÇE

Çerkezköy’ün 81 ilden göç alan bir ilçe olduğunu ifade eden Akay, ‘’ Burası bizlerin buluşturma anlamında da önemli bir yeri var. Bu hemşeri derneklerinin de bizlerin birbirleriyle buluşmalarında kaynaşmalarında önemli katkıları var. Biz işimiz ve aşımız için bu topraklarda buluşuyoruz. Hemşeri dernekleri kültürlerini tanıtmak için de bu önemli. Çerkezköy aynı zamanda bu derneklerle de  kültür zengini olan bir kent. Derneklerin daha iyi yerlere gelmelerini için çalışacağız’’ dedi.

2 YILDA 2 MURATLI İLÇESİ KADAR GÖÇ ALMIŞ BİR İLÇEYİZ

Ziyarette 4.5 yıldır belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay; Ben verdiğim sözümüm hep arkasındayım. Bugüne kadar da arkasında olduk. Şu an 175 bin nüfusa sahip bir kent olduk. 2 yılda 2 Muratlı ilçesi kadar göç almış bir ilçeyiz. Çerkezköy’ün geleceğe rağmen alması gereken kararları cesaretle aldık. Çerkezköy’ün kardeşliğini pekiştirecek işler yaptık. Vatandaşlarımızı Çerkezköy Belediyesi ile buluşturduk. Göçle gelen insanlarımızı buradaki insanlarımızla buluşturduk. İnsanlarımızın hem sevinçli hem üzüntülü günlerinde yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Milli ve dini bayramlarda da milli ve dini duygularımızın daha da pekişmesi için insanlarımızı kaynaştırdık. 4.5 yılık başkanlık görevim süresince zamanımızı doğru ve iyi kullanarak yaptığımız hizmetlerle bu günlere geldik ve kalan süreyi de aynı şekilde çok iyi kullanacağız.”dedi.

 BU SEÇİMİN İÇİNDE İLLAKİ OLACAĞIZ

Seçim dönemine girildiğini ifade eden Akay, ‘’ Seçim döneminde biz daha iyi yapacaklarımıza anlatırken, diğerleri de yapacaklarını anlatacaklar. Sizlerden aldığım yetkiye göre 6 aylık bir hizmet sürem var. Bu süre içinde de devam eden ve söz verdiğim hizmetlerde tamamlanmış ve sizlerin hizmetinize sunulmuş olacak.” dedi.

ADAY ADAYLIĞI SİNYALİNİ VERDİ

Akay, başkanlık için aday adayı olacağı sinyalini de vererek, “ Bu seçimde illaki olacağız. Yeni seçim yılında hedeflerimizi koyacağız, çalışmalarımızı anlatacağız.”diye konuştu. Başkan Akay konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10