Zabıta denetimleri sürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin etiket, tarife ve fiyat kontrolü denetimleri devam ettiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, rutin kontrollerinin dışında vatandaşlarda

Kapaklı 5.10.2018 17:37:00 0
Zabıta denetimleri sürüyor

Her zaman olduğu gibi bu yıl da farklı zaman dilimlerinde işletmeleri etiket, tarife ve fiyat uygulamalarına uyup uymadıkları konusunda denetlemeye devam ettiklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; ‘’6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi gereğince işletmeleri denetlediklerini belirtti.

GRAMAJ FARKLARI DA DENETLENİYOR

6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi kapsamında ilgili bakanlık ve bağlı kurumları, belediyelerin ve ilgili odaların yasa hükümlerini uygulamak ile görevli olduklarını kaydeden Mandalı; ‘’Biz de Kapaklı Belediyesi olarak ilgili kanun gereğince ürün satışı yapan işletmeleri etiket, tarife ve fiyat listeleri yönünden denetlemeyi sürdürüyoruz. Denetimlerimizde işletmeleri etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasındaki farklar, etiket ve tartı aleti arasındaki gramaj farkları konularında denetim gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİLGİ VERİYORUZ

Rutin kontrollerinin dışında vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirerek, müşterilerini yanıltarak satış yapan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemleri yaparak, gerekli cezaların verilmesi için Tekirdağ Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini ifade eden Mandalı; ‘’Bugüne kadar ilgili yasa hükümlerine uymayan işletmeler hakkında yapılan işletmeler ilgili kurumlara iletilmiştir. Denetimlerimizi yasa çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz. Bir yandan da vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10