Ticaret odalarının görevi kutsaldır

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Çorlu Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçe yönetiminden Bünyamin Kaplan, Durmuş Bolbol, Sp Gençlik Ko

Çorlu 7.10.2018 14:35:00 0
Ticaret odalarının görevi kutsaldır

 

 

‘’TİCARETTE DE ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT GELİR’’

Ziyarette Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan ; Bu topraklara medeniyet getiren ecdadımız ahilik teşkilatı kurarak esnafın işlerini organize etmiştir. Şimdi o teşkilat ticaret odasıdır." Rızkın onda dokuzu ticarettedir"  buyuran peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS) izinde olan Müslümanlar olarak da her alanda olduğu gibi ticarette de  O'nun (SAS) yolunu yürümemiz gerek. Rahmetli Erbakan hocamız "önce ahlak ve maneviyat" demiştir. Nedir ahlak ve maneviyat? Aslımıza ruh kökümüze sahip çıkarak, her alanda dürüst, çalışkan, kul hakkı yemeyen, zulmetmeyen, adam kayırmayan, liyakat sahiplerine görevleri makamları teslim eden demektir. Yani ticarette de önce ahlak ve maneviyat gelir’’ dedi.

HEDEFE ALLAH'IN RIZASINI KOYARSAK GERÇEK SAADETİ BULURUZ

Aslan; ‘’Yine Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS)  "bizi aldatan bizden değildir" buyurarak halkı her anlamda aldatan dışlanmıştır. Bu ilkelerle hareket eden kişi, kurum, kuruluş kesinlikle halkını aldatmaz, stok yapmaz, gereksiz zam yapmaz, zulmetmez, halkı mağdur etmez. Hedefe kazanma hırsı değil de Allah'ın rızasını koyarsak gerçek saadeti buluruz. Onun için ticaret odalarımızın görevi kutsaldır. Rabbim hayırlı hizmetlerinizde muvaffakıyetler versin dedi. ÇTSO Başkanı İzzet Volkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10