''Hayvanları koruma düşüncemizi 365 güne yaymalıyız''

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Malkara'da bulunan Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi'nde etkinlik düzenlendi.  Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak için et

Malkara 7.10.2018 15:35:00 0

Etkinlikte konuşan Hayvansever Hayvansever Ümran Yoran, hayvanların her zaman korunması gerektiğini ifade ederek; ‘’ Onlara barınacakları bir yer, su ve yemek konusunda yardımcı olmalıyız. Onlarında bizler gibi birer canlı olduğunu unutmamalıyız ve hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Hayvanları koruma günü çok değerli ve çok kıymetli bir gündür. Fakat bunu sadece 4 Ekim ile sınırlandırmamalı ve hayvanları koruma düşüncemizi 365 güne yaymalıyız" dedi.

 

HAYVANLARIN DA İNSANLAR GİBİ BİRER CANLI OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

 

Yoran, hayvanların da bizler gibi birer canlı olduğuna dikkat çekerek; "Her zaman kendimize 'Hayvanları korumak için neler yapmalıyım?' diye sormalıyız. Sahiplendiğimiz hayvanlara ve sokak hayvanlarına basit gibi görünen fakat onlar için çok büyük önem arz eden ufak dokunuşlar ile yardımda bulunabiliriz. Örneğin; zorda kalmış bir hayvan gördüğümüz zaman onun bakımına yardımcı olabilir, yiyecek ve içecekler verebilir, aşılarının yapılmasında yardımcı olabiliriz. Onları korkutmamaya-ürkütmemeye dikkat edebiliriz. Yediğimiz yemeklerin ve ekmeklerin artıklarını sokak hayvanları için bir kap içinde yol kenarına koyabiliriz. Ayrıca şu unutulmamalıdır ki yasalar karşısında da suç sayılan hayvanlara karşı yapılan bir şiddet durumunda gerekli yerlere durumu bildirmeliyiz. Bunların yanında kuşların ve karıncaların yuvalarını bozmamaya dikkat etmeli ve yumurtalarını almamalıyız. Çocuklarımıza sapanla kuş avlamanın yanlış olduğunu aktarmalıyız. Avlanma mevsimi dışında kesinlikle avlanılmaması gerektiğinin bilincinde olmalıyız. En önemlisi de bakamayacağımız hayvanları evimize almamalıyız. Bakabilecek birine ya da yetkililere teslim etmeliyiz. Kısacası bunlar gibi aklımıza gelebilecek bir sürü konuda hayvanlara yardımcı davranışlarda bulunabiliriz" dedi.

 

İLGİ ODAĞI OLDULAR

Hayvansever Ümran Yoran'ın okula getirdiği 'Süslü' ve 'Zuzu'  isimli köpekler öğrencilerin ilgi odağı oldu. Konferansta öğrenciler hayvanlara yapılan şiddete dikkat çekmek adına örnek videolar ve hayvanlarla alakalı komik videolar izledi. 

Haber: Esengül ÖZDEMİR
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10