'Mutlu Yaşlar Projesi'nin dördüncüsü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Mutlu Yaşlar" Projesi İşbirliği Prot

Bölgede Gündem 9.10.2018 18:54:00 0

Bu yıl 4'üncüsü imzalanan Mutlu Yaşlar Projesi ile evde bakım hizmetinden yararlanan yaşlılar, bakıcılar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

SOSYAL HİZMET DESTEĞİ VERİLECEK

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende imzalanan Mutlu Yaşlar Projesi İşbirliği Protokolü Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit tarafından imzalandı. Mutlu Yaşlar Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri hemşirelik bakım hizmetlerinin evde sunulmasına katkıda bulunacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli Evde Bakım Hizmet Modeli′nden faydalanan özellikle yatağa bağımlı engelliler ile Sağlık Müdürlüğü′nün hizmet alanında bulunan yatağa bağımlı hastalara ve bakıcılarına yönelik sağlık ve sosyal hizmet desteği verilecek.

 

PROJE KAPSAMINDA 825 ZİYARET

Mutlu Yaşlar Projesi'nin bu yıl dördüncü kez hayata geçirileceğini dile getiren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversitelerin eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlarının yanında toplumla olan ilişkilerinin de önemli olduğunu vurgulayarak “Toplum ile ilişkiler üniversitenin dışarıya açılan kapısıdır. Bu projeler vasıtasıyla toplumun ihtiyaçlarının farkına varılıyor. “Mutlu Yaşlar” projesi ile evde bakım hizmetinden yararlanan yaşlılar, bakıcılar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Öğrencilerimizin de bu sayede yardımseverlik ve sosyal sorumluluk duyguları artıyor" dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ise, geçtiğimiz yıllarda “Mutlu İlkbahar” adıyla yapılan projenin bu yıl "Mutlu Yaşlar" başlığıyla devam ettiğini söyleyerek geçen yıl yapılan projede 825 ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ise verilen hizmetlerde aynı hanenin dört kez kapısının çalınması, ihtiyaçlarının sorgulanması, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasının olumlu geri dönüşleri olduğunu belirtti.

 

Haber / Esengül ÖZDEMİR  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10