''Atıksular Çorlu ve Ergene'nin derelerini kirletmeyecek''

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında inşa edilen, yatırım bedelinin TESKİ tarafından ödenecek olan ve günlük arıtma kapasitesi 60 bin metreküp olan Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Teki

Ergene 11.10.2018 15:30:00 0

Belli bir süre yüklenici firma tarafından işletilen tesis, Devlet Su İşleri yetkilileri ile TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa arasında atılan imza TESKİ’ye devredildi. İmza töreni TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın yanı sıra DSİ Genel Müdürlüğü Kesin Kabul ve Devir Heyet Başkanı İbrahim Sak, DSİ 11.Bölge temsilcisi Ümit Demirbağ, DSİ 113. Şube Müdürü Emre Karakaş ve TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı İmdat Demir katıldı.

 

BÖLGENİN 2030 YILI NÜFUSU ÖNGÖRÜLEREK PROJELENDİRİLDİ

 

İnşaatı tamamlanan Çorlu-Ergene Atıksu Arıtma Tesisinin, yüklenici firma ve TESKİ tarafından bir süre ortaklaşa bir şekilde işletildiğini anımsatan TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; ‘’Ortak işletme sırasında görülen eksiklikler tamamlandı ve bugün tamamen TESKİ’ ye devredildi. Atıksu arıtma tesisi Çorlu ve Ergene ilçelerimizin evsel atıksuyunu arıtacaktır. Günlük arıtma kapasitesi 60 bin metreküptür ve bölgenin 2030 yılı nüfusu öngörülerek projelendirilmiştir’’ dedi.

 

ATIKSU ARITMA TESİSLERİMİZ BİLİM VE TEKNOLOJİDEN YARARLANILARAK İŞLETİLİYOR

 

1 milyon nüfusu aşmış olan Tekirdağ’ın tüm evsel atıksularını arıtmanın öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Başa; ‘’Çevre bizim için çok önemlidir. Yarının doğası için bugünden elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. İşletmesi tamamen TESKİ’ye geçen Çorlu-Ergene Atıksu Arıtma Tesisini de en iyi şekilde işleteceğimize inanıyorum. Uzman bir ekibe sahibiz. Atıksu arıtma tesislerimiz bilim ve teknolojiden yararlanılarak işletiliyor’’ dedi.

 

’’ATIKSULAR ARTIK DOĞRUDAN ÇORLU VE ERGENE’NİN DERELERİNİ KİRLETMEYECEKTİR’’

 

İleri biyolojik olarak, standartlara uygun bir şekilde arıtılan evsel atıksuların, yine standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edileceğini kaydeden Başa; ‘’Atıksular artık doğrudan Çorlu ve Ergene’nin derelerini kirletmeyecektir. Arıtılarak derelere deşarj edilen su sayesinde, dere kirlilikleri de önlenmiş olacaktır. Fakat bölgedeki sanayi atıksuları da arıtılmalıdır. Bu konuda ilgili kurumlar da gerekeni yapmalıdır. Sanayi atık sularının arıtılması TESKİ’nin sorumluluğunda değildir. Bu tesisin yapımında ve işletilmesinde emeği geçen DSİ Genel Müdürlüğü ve TESKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.Tesisimizin tüm Çorlu ve Ergene halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10