''Diliyoruz ki bu son olsun''

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadın yönelik yapılan şiddete, kadın cinayetlerine yönelik basın açıklaması yapıldı. Saray Kent Konseyi Kadın Kolları Meclis Başkanı Ünzüle Karpat yapt

Saray 12.10.2018 16:01:00 0

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 4 çocuk annesi Şeyda Ayyıldız’ın geçtiğimiz günlerde eşi tarafından 3 bıçak darbesiyle kadın cinayetine kurban gitmesi ve her geçen gün artan kadın cinayetlerinin artmasına yönelik basın açıklaması yapıldı.  

 

YÜCEER DE KATILDI

 

Ayazpaşa Camii’nin bahçesinde yapılan basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yanı sıra Saray Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri yer aldı.

 

KADINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN ŞİDDETİ VE CİNAYETLERİ KINIYORUZ

 

Saray Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Ünzüle Karpat yaptığı açıklamada; ‘’Yine bir kadın cinayetiyle karşı karşıyayız.  Hepimiz ilçemizde yaşayan Şeyda Ayyıldız kardeşimizin eşi tarafından öldürülmesiyle bir kez daha sarsıldık. Acılı ailesine, evlatlarına, anne ve babasına Allah’tan sabır diliyoruz. Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadına yönelik gerçekleştirilen şiddeti ve cinayetleri kınıyoruz. Diliyoruz ki bu son olsun. Kadınlara yönelik her türlü şiddet baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli adımlar atılsın. Kadına yönelik her türlü şiddetin tahrik indirimi yapılmadan cezalandırılmasını, Şeyda’nın ve hayatını kaybeden tüm kadınların katillerinin en ağır ceza ile yargılanmasını temenni ederken tekrar acılı ailesine ve evlatlarına sabır diliyoruz’’ dedi.   

 

ASIL GEREKÇE TÜRKİYE’DEKİ BU ZİHNİYET

 

Karpat’ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de; ‘’Şeyda kardeşimize Allah rahmet eylesin. Allah yavrularına sabır versin, ailesine güç kuvvet versin. Hep bir kadın cinayeti duyduğumuzda bu son olsun diyoruz. Ama maalesef son olmuyor. Kadına yönelik şiddet, maalesef özellikle son yıllarda giderek artmaya devam ediyor. Sürekli bir gerekçe sunuluyor, yok boşanmak istedi, yok bunu dedi diye. Ama asıl gerekçe Türkiye’deki bu zihniyet. Bu zihniyet sebebiyle zaten kadınlar şiddete, ayrımcılığa uğruyor. Maalesef  gencecik yaşında, daha emzirdiği çocuklarını geride bırakarak toprağa yatıyor.’’ dedi.

 

BU NOKTADA PARLAMENTODA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

 

Yüceer; ‘’ İşte biz bu noktada parlamentoda aslında çalışmalar yapıyoruz, kanun teklifleri veriyoruz. Ama ne hikmetse bu önerilerimiz hep reddediliyor. Şeyda Ayyıldız’ın ailesiyle konuştuk. Koruma kararı vardı dediler. Ama maalesef koruma kararı, alınan tedbirler yerine getirilmedi. Diyoruz ki keşke getirilseydi belki bugün Şeyda aramızda olurdu, ama aramızda değil. Çıkarılan yasalar, mevzuat, korumalar, kanunlar uygulanmıyor ve kadınlar acımasızca şiddete uğruyor, cinayete kurban gidiyor. Ve hala bu yargılama süreçlerinde, yok kravat taktı, yok iyi haldi diyerek iyi hal indiriminden, haksız tahrik indiriminden yararlanılıyor’’ şeklinde konuştu.

 Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10