Belediye Başkanları toplantısına katıldılar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın da katıldığı belediye başkanları toplantısında belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı K

Çerkezköy 12.10.2018 16:41:00 0
Belediye Başkanları toplantısına katıldılar

AKAY VE MANDALI’DA KATILDI

 

Ankara Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri’nde dün gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, , Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katıldı.

 

“ YA İSTİFA ET YA DA BEDELİ AĞIR OLACAK” 

Toplantıda belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir belediye başkanları görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı. Kusurları varsa yargıya çıkarırsın. Ne diyor Erdoğan " ya istifa et ya da bedeli ağır olacak..." Biz gayet net söylüyoruz bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Biz halka veririz hesabı. Zorla istifa ettirilenlerin torunlarına anlatacakları hiçbir hikaye yoktur. Bir kişinin arzusu üzerine istifa ediyorlarsa orada demokrasi yok demektir. Ne var bu istifanın arkasında. Bugüne kadar ortaya çıkmadı ama çıkaracağız" dedi. 

 

“İSTANBUL ANKARA’YI DA ALACAĞIZ”

 

Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduklarını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu,  "Bütün belediye başkanları bizim onurumuz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Denizli, Uşak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve İstanbul’u alacağız" ifadelerini kullandı. "Her şeyi yüzde yüz doğru yaptık diyemiyoruz eksiklerimiz var. AK Partili bir başkan kentsel dönüşüm için başvurduğunda karar bir hafta içinde çıkıyorsa, CHP'li belediye başvurduğunda yıllarca çıkmıyorsa burada eksikliğimiz var" diye konuşan Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde ittifak konusunda “ Yerel yönetimlerde ittifak yapacak mıyız? Sandıkta ittifak yapacağız. Sandıkta mutabakatı sağlayacağız. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz kiminle ittifak yapacağız? Önce yıllar yılı AK Parti'ye oy verip hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız. Gelin görün belediye hizmetler nasıl veriliyormuş” ifadelerini kullandı.

 Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10