Öğrencilere deprem similasyon TIR'ı ile afet eğitimi 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Kapaklı Cumhuriyet ilkokulundaki 700 öğrenciye depr

Kapaklı 17.10.2018 18:10:00 0
Öğrencilere deprem similasyon TIR

MANDALI '' DEPREMLE YAŞAMALIYIZ''

 

Ziyaretinde çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Mandalı '' Bu güzel projede öncelikle emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz bir deprem bölgesi daha şimdiden çocuklarımız ve bizler deprem anında neler yapmalıyız bu konuda bilinçlenerek yaşayabileceğimiz hayati riskleri en aza indirebiliriz. Depremle yaşamalıyız ve her zaman buna hazır olmalıyız. Çocuklarımız burda hem depremi yaşıyor hem de deprem sonrasında neler yapacakları konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından bilgilendiriliyorlar. Eğitimlerden memnunuz. İlçemiz genelinde tüm okullarımızda bu faaliyetin devam etmesini sağlayacağız.'' dedi.

 

DEPREM ÖNCESİ, ANI VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER

 

Simülasyon tırında verilen eğitimlerin üç ana başlıktan oluştuğunu kaydeden yetkililer “Verilen eğitim deprem öncesi, deprem anı ve sonrasından oluşuyor. Bu eğitimlerle ‘depremdeki kayıpları önlemek için yapılması gerekenler’ konusunda eğitim veriliyor.Ağırlıklı olarak öğrencilere, hayat üçgeni olarak bilinen çök, kapan, tutun pozisyonu öğretiliyor. Bu sayede olası hayat kayıplarının önlenebileceği ve çocuklara deprem anında panik yapılmaması gerektiği simülasyon şeklinde anlatılıyor. Öncelikle çocuklara ilk yardım çantasının içerisinde bulunması gerekenler anlatılıyor. Bir ev şeklinde dekore edilen simülasyon tırındaki eşyaların sabitlenmesi gerektiği görsel şekilde anlatılıyor. Ardından simülasyon başlıyor ve tır hareket ediyor. Bu hareket esnasında öncelikle çocuklara sabitlenen eşyaların düşmeyeceği gösteriliyor. Bunun ardından anlatan görevli ile beraber çocuklar çök, kapan, tutun pozisyonunu uyguluyorlar ve ardından verilen eğitimleri pekiştirmek adına öğrencilere broşürler dağıtılıyor”diye konuştu.

Haber/Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10