BAL'da heyecan sürüyor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 4'üncü hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı. Futbolseverler 7 karşılaşmada 18 gol izlerken en farklı galibiyeti İstasyonspor'u 5-0 geçen Çorlu Spor 1947 oldu. Bu karş?

17.10.2018 19:24:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden 1911 Çerkezköy Doğanspor hafta sonunda İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor’a konuk oldu. Rakibine 1-0 mağlup olan 1911 Çerkezköy Doğanspor ligde oynadığı üçüncü maçı da gol atamadan kaybetti. Bakırköy Belediye 1.Nolu Sahada Pazar günü saat 15.00’de başlayan karşılaşmayı Özgür Sevinç yönetirken yardımcılıklarını ise Kenan Gürsel, Ünal İpek ve Mirsat Sancaktar yaptı. Her iki takımında üç puan mücadelesi ile başladığı karşılaşmada taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Yeşilköyspor sağlı sollu ataklarla galibiyet golünü aradı. Konuk ekip 1911 Çerkezköy Doğanspor ise kontra ataklarla gol aramaya çalıştı. İlerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştıran evi sahibi ekip Yeşilköyspor geliştirdiği atakta bir gol bularak öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen kalesinde gol gören 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk devrenin son dakikalarında beraberlik golü için yüklense de istediğini elde edemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Yeşilköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde 1911 Çerkezköy Doğanspor beraberlik için sağlı sollu ataklar geliştirdi. Ancak Yeşilköyspor savunması gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor ataklarında hata yapmadı. Konuk ekip Yeşilköyspor 1911 Çerkezköy Doğanspor’un üstüne geldiği dakikalarda ikinci gol için yüklendi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Yeşilköyspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Ligde kalesinde beş gol gören ve hiç gol atamayan 1911 Çerkezköy Doğanspor İstasyonspor ile ligin dibine demir atan takımlar oldular. Yeşilköyspor ise üçüncü maçını da kazanıp dokuz puanla liderliğe yükseldi.

 

KARTALSPOR ÇOŞTU

 

Bölgesel Amatör Lig 11.’inci grupta mücadele eden Bigaspor, 14 Ekim Pazar günü Biga İlyas Bayram Stadyumunda Kartalspor ile karşılaştı İlyas Bayram Stadı’nda oynanan mücadelenin henüz 2. Dakikasında Kartalspor Ulaş’ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk devrenin genelinde Bigaspor’un daha atak oyunu varken aradığı golü bir türlü bulamadı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Kartalspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine de hızlı başlayan Kartalspor 46’ıncı dakikada Emrah’ın şık golüyle farkı ikiye çıkardı. Çok rahat pozisyonlar bulan Kartalspor’da 65’inci dakikada Emrah bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında kalan dakikalarda rahat bir futbol ortaya koyan Kartalspor son dakikalarda Ozan ile bir gol daha bularak karşılaşadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi.

 

ÇORLUSPOR İSTASYONSPOR’A PATLADI

 

BAL 11. Grup 4. Hafta mücadelesinde Çorluspor 1947, sahasında konuk ettiği Kırklareli temsilcisi Lüleburgaz İstasyonspor’u 5-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Geride kalan 3 hafta öncesinde rakiplerine 1-0 gibi skorlar ile mağlup olan Çorluspor 1947’nin aldığı bu galibiyet, büyük bir sevinç yaşattı. İlk yarıda Sinan Söylemez ve Rıza Burak Kahraman ile bulduğu gollerle 2-0 soyunma odasına önde giden Çorluspor 1947 ikinci yarıda da üstün bir futbol oynayarak maçı 5-0 kazandı. İkinci yarıdaki goller de yine Sinan Söylemez, Furkan Koçak ve Sinan Yüksel’den geldi.

 

BİGA ADASPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Pazar günü Kırklareli’nde Kavaklıspor’a  konuk olan Biga Adaspor rakibini deplasmanda 3-1 mağlup ederek puanını 7 ye çıkardı. Maçın ilk yarısında her iki takım oyuncuları girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince devre 0 - 0 sona erdi.   Maçın ikinci yarısında 65 dakika da Adaspor sağ kanattan korner kullandı, kaleciden dönen topa Ömer Kaplan’ın golü ile Adaspor’u 1-0 öne geçirdi.   75. dakika da Muhammed Demir sağ kanattan ceza sahasına girdi rakibin müdahalesi ile yerde kaldı hakem penaltı verdi. Semih penaltıyı gole çevirdi ve durum 2-0 oldu.   80. dakika da Mustafa Demir defans arkasına atılan topa mükemmel zamanlamasıyla müdahale ederek yüzde yüz golü önledi.   90. dakika sağ kanattan gelişen atakta Semih golü ile  Adaspor skoru 3-0 yaptı. Uzatma  akikalarda  Kavaklıspor’un  tek golü Semih’ten geldi ve Biga Adaspor karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak evine 3 puanla döndü. Adaspor puanını yedi yaparak beşinci sıraya yükselirken, Kavaklıspor ise üç puanda kaldı.

 

LİDERİ DEVİRDİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.Grup'ta mücadelen eden Çanakkale Dardanel 4.haftada oynanan karşılaşmalarda kendi evinde Edirnespor'u konuk etti.Çanakkale 18 Mart Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarının 54.dakikasında Abdul Basıt Adam'ın kaydettiği golle kırmızı beyazlılar 1-0 öne geçti. 76.dakikada Çanakkale Dardanel'in lehine verilen penaltı vuruşunu gole çeviren Yusuf Bayram farkı ikiye çıkarırken maç bu skorla sona erdi ve kırmızı beyazlı ekip grubun namağlup liderini yenerek puanını 4'e yükseltti.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Uzunköprüspor ise evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Güzel bir havada oynanan karşılaşmada taraftarının desteğini arkasına alan Uzunköpüspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. İlerleyen bölümlere doğru beraberlik için yüklenen konuk ekip bulduğu golle skoru 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Uzunköprüspor bu beraberlik ile puanını 5 yaparken, Çengelköy Futbol Yatırımları ise puanını 8 yaptı.

 

TEKİRDAĞSPOR BİR PUAN İLE DÖNDÜ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Modafenspor evinde Tekirdağspor’u konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada her iki takımda geliştirdiği ataklarda istediği pozisyonları bulamadı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde daha atak bir futbol ortaya koyan Tekirdağspor yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Tekirdağspor bu puanla puanını beş yaparken,  Modafenspor da beş puana yükseldi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10