Yozgatlılar Derneği'nden Edirne gezisi

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur Dernek olarak kültür gezilerine başladıklarını ve ilk geziyi programını da Osmanlı zamanında 92 yıl Başkentlik yapan s

Çerkezköy 21.10.2018 21:26:00 0
Yozgatlılar Derneği

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak etkinliklerimiz kapsamında yer alan Kültür gezilerinin ilkini 21 Ekim Pazar günü Osmanlı’da 92 yıl başkentlik yapan tarihi serhat şehrimiz Edirne’ye gerçekleştirdik. Geziye dernek üyelerimizden toplam 65 kişi katıldı. Aileleriyle birlikte  iki otobüs ile Edirne giden üyelerimiz Edirne’de tarihi  camiler ile mekanları ziyaret etme imkanı bulmalarından dolayı memnun ve mutlu olduklarını belirttiler. Ayrıca Selimiye camiinde de öğle namazı kılan hemşehrilerimiz ardından şehir içi gezisi yaptılar ve sonra yine tarihi çarşılarda alışveriş yaptılar”dedi.

 

KÜLTÜR GEZİLERİMİZ SÜRECEK

 

Kültür gezilerinin devam edeceğini kaydeden Sungur “ Dernek üyelerimizden gelen taleplere göre kültür gezilerimiz devam edecek. Dernek yönetimi olarak kültür gezilerimizle dernek üyelerimizin görmek isteyip de gidemedikleri tarihi yerleri görme imkanı bulmalarına vesile oluyoruz. Edirne’ye giden dernek üyelerimizin birçoğu ilk defa Edirne’ye düzenlemiş olduğumuz Kültür gezisi ile gittiğini ve Edirne’nin tarihi mekanlar açısından çok zengin bir kent olduğunu gördüklerini ve Edirne’nin yer tarafının tarih koktuğunu ve ne kadar çok mutlu olduklarını ifade etmeleri ise dernek yönetimi olarak bizleri de çok memnun etti. Dernek olarak kültür gezilerimiz devam edecek.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10