19 firmaya destek plaketi verildi

Lüleburgaz Kaymakamlığı ile Lüleburgaz Vergi Dairesi tarafından Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 19 firmaya Enflasyonla Topyekun Mücadele Programını destekledikleri için plaket verildi.

25.10.2018 19:00:00 0
19 firmaya destek plaketi verildi

Lüleburgaz TSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli, fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti. Türkiye’nin 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde ettiğini aktaran Cebelli, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesinin sağlandığına vurgu yaptı. Son dönemdeki döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını ifade eden Cebelli, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşların, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaların olumsuz etkilenmesine neden olduğunu dile getirdi.

 

MİLLİ VE YERLİ DURUŞ SERGİLEMEK ZORUNDAYIZ

 

Geçtiğimiz dönemde daha çok dış etkenler nedeniyle dalgalanmalar yaşandığını ifade eden Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya,"Bu süre içerisinde de ciddi bir ekonomik ve dar boğaz oluştu. Enflasyonda ciddi bir değişim söz konusu oldu. Faizler yükseldi. Fakat hepimiz aynı gemideyiz. Bu süreçte bu krizi ekonomideki sıkıntıyı bir avantaj olarak düşünenler de oldu. Bunu fırsatçılığa çevirenler oldu. Bununla ilgili de hükümetin ciddi bir çalışması var. Bu hareketlenmeyi vatandaşa zam olarak fiyat artışı olarak yansıtanlar oldu. Ama bu bir fırsat değil tam tersine kendi bindiğin dalı kesmekten öte bir şey değil. Burada hep beraber ortak hareket edip ortak sorumluluk almak zorundayız. Bir sıkıntı varsa bu daha çok da dış etkenlerden dolayıysa oluşan bir sıkıntıysa bir milli ve yerli duruş sergilemek zorundayız" dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından mücadeleye kendi iş alanlarında destek veren, Aytaç Aksoy, Faruk Yılmaz, Kalbiye Sevinç, Mehmet Karabirgül, Aynur Sadiç, Nurtaç Saraçoğlu, Saffet Bezir, Şerif Tuzcu, Senihİpekoğlu, Gökhan Gürbüz, Raif Çobanoğlu, Mehmet Hasçelik, Süleyman Tokgöz, Tanju Göktaş, Hasan Şandır, Serhat Düzyol, Kadir Süer, Onur Karahan ve Aziz Vurucu’ya plaketleri Kaymakam Mustafa Kaya, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Cebelli ile Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver tarafından verildi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10