Cumhuriyetin ilanının 95. yılını kutladılar

Başakşehir Koleji İlkokul ve Ortaokul öğretmen ve öğrencileri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında etkinlik düzenledi. Önceki gün saat 19:00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen

Çerkezköy 28.10.2018 15:31:00 0
Cumhuriyetin ilanının 95. yılını kutladılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, Başakşehir Koleji Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Kozuva Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva,  Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan, Mehmet Sıddık Aslan ile birlikte öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

‘’CUMHURİYET REJİMİ İLE KAT ETTİĞİMİZ MESAFE KÜÇÜMSENECEK GİBİ DEĞİL’’

 

Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başakşehir Koleji İlkokul 4. Sınıf Öğretmeni Özcan Özek, Cumhuriyetin bireye, ulus olma ve dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırdığını ifade ederek; ‘’Ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı'mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden 95 yıl geçti. Bu çok önemli ve anlamlı gün hepimize kutlu olsun. Hedefi en baştan tam bağımsızlık ve de çağdaş medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür" dedi. Cumhuriyetin en büyük erdeminin Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi olduğunu belirten Özek,"Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik, Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değil" dedi.

 

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI KORUYUP KOLLAMALIYIZ

 

Özek, cumhuriyeti tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için herkese büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, "Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmalı, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamalı iç v dış tehditlere karşı duyarlı olmalıyız. Büyük bir imparatorlukta Cumhuriyet'e doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve her zaman hatırlarımızda her daim canlı tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç yüce devletimizin bekası ve ulusumuzun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza değin yaşatılması çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır" şeklinde konuştu.

 

İNGİLİZCE VE ALMANCA OLARAK İFADE EDİLDİ

 

Özek'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu. 8-A Sınıfı öğrencilerinden Eylül Özbey’in Cumhuriyet adlı şiirini okumasının ardından 2-A Sınıfı öğrencilerinden Günce Çavuş, Yağmur Kaya ve Yiğit Geniş Cumhuriyet ve Bugün adlı şiirini okudu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında hazırlanan kısa film gösterimi yapılmasının ardından 1. sınıf öğrencileri Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirlerini okudu. Okunan şiirlerin ardından 7. sınıf öğrencileri tarafından Teknoloji Tasarım dersinde hazırlanan kıyafet tasarımları, Kıyafet Defilesi kapsamında misafirlerin beğenisine sunuldu. İlkokul öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Çocukları adlı koronun sahne almasının ardından öğrenciler tarafından, yabancı devlet adamlarının Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili düşünceleri İngilizce ve Almanca olarak ifade edildi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Başakşehir Koleji tarafından okul içerisinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel düzenlenen İlkokul Şiir ve Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sıddık Aslan tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet adlı modern dans gösterisi ve koro çalışması sunuldu. Etkinlik, 'Cumhuriyet Hürriyet Demek' ve 'Türkiye Cumhuriyeti 10. Yıl Marşı'nın coşkuyla söylenmesi ile sona erdi.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10