Geri dönüşüme katkı sağlayacaklar

Şişecam Topluluğu'nun katkılarıyla Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 'Cam Kumbara Boyama' etkinliği düzenlendi. Geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen et

Süleymanpaşa 28.10.2018 16:03:00 0
Geri dönüşüme katkı sağlayacaklar

Süleymanpaşa Belediyesi ile Şişecam Topluluğu işbirliğinde  ‘Kumbara Boyama Etkinliği’ düzenledi. Geri dönüşümde farkındalığı artırmak için hayata geçirilen projede ‘Cam Yeniden Cam’ sosyal sorumluluk projesine Süleymanpaşa’da bulunan 5 okuldan 64 öğrenci katıldı.

 

BU PROJEDE BUGÜN AMACIMIZA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ

 

Etkinliğe katılım gösteren Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral;  “Cam yeniden cam projesi” çerçevesinde çocuklarımız ile cam kumbara boyama etkinliğindeyiz. Oldukça güzel ve eğlenceli vakit geçiriyoruz. Amacımız camın geri dönüşümü ile ilgili farkındalık yaratmak. Şişecam ile birlikte düzenlediğimiz bu projede bugün amacımıza ulaşmış bulunuyoruz’’ dedi.

 

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLANACAK

 

Boyadıkları cam kumbaralarıyla cam geri dönüşümünün önemine dikkat çeken katılımcılar tarafından tasarlanan cam kumbaralar, Süleymanpaşa bölgesinde kullanılarak, geri dönüşüme katkı sağlanacağı belirtildi.

 

250 BİNİN ÜZERİNDE İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

 

‘Cam Yeniden Cam Projesi’ hakkında bilgi veren yetkililer; ‘’Şişecam Topluluğu’nun camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirdiği Cam Yeniden Cam projesi kapsamında bugüne kadar toplanan cam atık miktarı 951 bin tona ulaştı. Toplam 24 ilde 163 ilçe belediyesiyle iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında bugüne kadar: 19 bin adet cam kumbarasını belediyelerin kullanımına sunuldu. 250 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi. Farkındalık etkinlikleriyle üç milyon kişiye camın geri dönüşümünün önemini anlatıldı’’ dedi.

 

CAM ŞİŞE HİÇBİR KALİTE KAYBINA UĞRAMADAN YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİYOR

 

Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağladığını ifade eden yetkililer; ‘’Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile bir adet cam şişe üretmek için girdi olarak bir adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor. Bir adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor’’ dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10