29 Ekim Tekirdağ'da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ il genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tekirdağ il genelinde Cumhuriyet'in ilanının

Tekirdağ 30.10.2018 08:53:00 0
29 Ekim Tekirdağ

Tekirdağ’da29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreninde Vali Mehmet Ceylan tebrikleri kabul etti. Tebrigat töreninin ardından Süleymanpaşa’daki Ordu Evi'nde düzenlenen kutlama töreni Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın halkı selamlaması ile başlamasının ardından saygı durunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. 

 

CEYLAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMAYI YAPTI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,  29 Ekim 1923, Türk Milletinin yüksek karakterinin tecelli ettiği Cumhuriyet idare şeklinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği tarihtir. Bu gün, bu yüce mirasın aziz Türk milletine emanet edilişinin 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyete ve vatanına gönülden, karşılıksız bağlı evlatları bir gün toprak olsa da Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır. Bu, büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren kahraman silah arkadaşlarını, vatan savunmasında ve demokrasi mücadelesinde kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, varlıklarıyla söz konusu vatan olunca geriye kalanın teferruat olduğunu, Türk Milletinin yurdu ve bayrağı için ne fedakârlıklar göstereceğini vakur, gururlu ve sessiz duruşlarında ki lisan-ı halleriyle gösteren gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi ve şükranla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Akabinde öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okunmasının ardından şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar tören birliklerinin geçit töreni ile sona buldu.

 

MALKARA’DA DA COŞKUYLA KUTLANDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Malkara’da da coşkuyla kutlandı. Dün saat 09:30’da kaymakamlık makamında düzenlenen tebrigat töreninde Malkara Kaymakamı Erkan Karahan’ın protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle başlayan kutlama töreni Atatürk Bulvarı üzerindeki eski otogar alanında yapılan etkinlikler devam etti.  

 

GEÇİT TÖRENİYLE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ SON BULDU

 

Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tank Albay  Metin Özkan ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Erkan Karahan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti. Akabinde öğrencilerin şiirlerini okunmasının ardından resim, şiir, kompozisyon, afiş, Cumhuriyet Koşusu ve satranç turnuvası yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Program, Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Taekwondo Takımının gösterileri ile devam etti. Yapılan gösterilerin ardından geçit töreniyle Cumhuriyet Bayramı töreni son buldu.

 

29 EKİM ERGENE’DE DE KUTLANDI

 

Ergene’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından tören alanına geçilmesiyle birlikte halkın bayramı kutlandı. Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okumasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Kaymakam Fatih Kızıltoprak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kutlama programı halk oyunu gösterileri ve tören geçişi ile son buldu.

 

ÇORLU’DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorlu’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çorlu Kaymakamlığı'nda yapılan tebrikat töreninin ardından, kutlamalar Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un tören alanında bulunan halkı selamlamasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Akabinde cumhuriyet koşusunda dereceye giren kadın ve erkek koşuculara ödülleri verildi. Halk Oyunları gösterisinin ardından şehrimiz eğitim ve öğretim veren okullar ve askeri birliklerin yaptığı tören geçişi ile program son buldu.

 

BANDO GÖSTERİLERİ VE ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SAHNELENDİ

 

Marmaraereğlisi’nde de cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı etkinlikleri kapsamında Marmaraereğlisi Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni yapılmasının ardından sahil alanında kutlama programı yapıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, bando gösterileri ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödülleri, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Per. Albay ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından verildi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10