Trakya'nın yöresel ürünleri sergilendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Trakya Kalkınma Ajansı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. B

31.10.2018 13:17:00 0
Trakya

Yöresel ürünlerin coğrafi işaret alması konusuna önem verdiklerini vurgulayan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; “YÖREX Fuarı Türkiye'de yöresel ürünlerin korunması ve katma değerli ürüne dönüştürülmesi yolunda dokuz yıldır coğrafi işaret farkındalığı ile ilgili büyük katkı ortaya koydu. Türkiye'de coğrafi işaretli ürün sayısının 379, başvuru işlemleri devam eden ürün sayısının da 413 olduğu düşünülecek olursa bunda kurumların çalışmaları kadar YÖREX gibi organizasyonların da payı var. Biz de Trakya olarak hali hazırda 6 ürüne coğrafi işaret aldık, 13 ürün de başvuru aşamasında bulunuyor. Ayrıca 12 ürüne daha coğrafi işaret almayı planlıyoruz ve bunun ön çalışmaları içerisindeyiz. YÖREX Fuarı’nda bu ürünlerin tanıtılmasına önem verdik ve coğrafi işaret alan veya alacak ürünleri bu organizasyonda sergiledik. Önümüzdeki yıl YÖREX’te sergilenecek coğrafi işaretli ürün sayısını daha da artırmayı planlıyoruz’’ dedi.

 

STAND HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

Beş gün süren fuarda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı Trakya standına gelen misafirlere ürünler hakkında bilgi verdiler.

 

‘’KALKINMA AJANSLARININ YÖREX'E DESTEĞİ BÜYÜK’’

 

19 kalkınma ajansı temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ‘’Kalkınma ajanslarının YÖREX'e desteği büyük. Bunun için ajans temsilcilerine teşekkür ediyorum.  10 yıl önce Yöresel Ürün Projesi bir hayal olarak başladı. Oda, borsalar, kalkınma ajansları ve yerel yönetimlerin desteğiyle bu hayal bir fidana dönüştü. Yine sizlerin desteğiyle bu fidan çınar olacak’’ ifadelerini kullanmasının ardından törenle fuara destek veren kalkınma ajanslarının temsilcilerine plaket verildi.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10