Yeniçiftlik Mahallesi'ne 77 milyon TL'lik yatırım

Yeniçiftlik Mahallesi'nde bulunan Vatan 20 Caddesi'nde oturan mahalle sakinleri Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti.  Asfalt çalışmalarıyla tamamlanan yolları ve bölgede

Marmara Ereğlisi 2.11.2018 12:49:00 0
Yeniçiftlik Mahallesi

Mahalle sakinlerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Uyan, “Bizim yaptığımız hizmetler yıllarca yapılmayanlar. Özellikle Yeniçiftlik Mahallesi dağınık bir bölge, ancak biz Yeniçiftlik’in bize bağlandığı dönemden bu yana tüm sorunlarına el attık’’ dedi.

 

EKSİKLERİMİZ TABİ Kİ VAR

 

Özellikle altyapıda ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uyan; ‘’Yeniçiftlik’te TESKİ tarafından bir 20 milyon TL’lik ilk etap kanalizasyon hattı yapılıyor. PTT yolu ve Yeniçiftlik giriş yoluna yine 20 Milyon TL bir yatırım çıkarttık. Altyapı kanalizasyon, içme suyu hatları, sıcak ve soğuk asfalt, kilit taş toplamda Yeniçiftlik’e 77 milyonluk yatırım yaptık. Doğalgaz da aynı şekilde bizlerin başvurusuyla ve ikili ilişkilerimizle getirilen bir yatırım. 4,5 yılda Yeniçiftlik’te ciddi bir hizmet yaptık. Eksiklerimiz tabi ki var’’ dedi.

 

ALTYAPI GEÇMESİNİ SAĞLADIK

 

30 yılda olmayanları 4,5 yılda yapmanın kolay olmadığını ifade eden Uyan; ‘’Biz önce altyapı geçmesini sağladık. Çünkü altyapı kanalizasyon geçmeyen yerlerde asfalt atmak tekrar kazılmasına neden olur. Ana yola Vali beyle görüştük su baskınlarına karşı karayolundan su geçişini sağlamak amacıyla 9 tane boks yapıldı. Şimdi yolun alt tarafından denize bağlantı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 7 milyon TL’lik ihaleye çıkmak üzere. Deniz bağlantısı da tamamlandığında bölgede su baskını meydana gelmeyecek. 7 Milyon TL DSİ, 7 milyon TL büyükşehir olmak üzere 14 milyon TL’lik yatırım. Tabi bunlar bizlerin ricamızla yapılan yatırımlar. Biz kendimizi vatandaşlarımıza hizmete adadık. İlçemiz için yararlı olacak tüm yatırımların yapılması için elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmedik. “diye konuştu.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10