Meclise Başkan Vekili Yüksel başkanlık etti

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısının 2'nci oturumu dün saat 15:00'da yapıldı. Ankara'ya giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın katılma

Çerkezköy 5.11.2018 18:17:00 0
Meclise Başkan Vekili Yüksel başkanlık etti

Açılış ve yoklamanın ardından gündemin birinci maddesinde ‘Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışına’ ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 376 ada 13 nolu parselde bulunan 146 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 133 ada 7 nolu parselde bulunan 112 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 396 ada 4 nolu parselde bulunan 53,23 metrekarelik belediye hissesinin daha önce satış kararı alınan İstasyon Mahallesi 285 ada 3 parselde bulunan 97 metrekarelik belediye hissesinin yeni malikine satışının yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

DİĞER MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

 

Bir diğer gündem maddesinde Mülkiyeti belediye ait olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 419 ada 21 nolu parselde bulunan 12,50 metrekarelik taşınmazın belediyeye gelir elde etmek amacıyla satışının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon, belirtilen taşınmazın kapanan yol ve meydanlardan ihdas edilen müstakil inşaata elverişli olmadığından  bitişiğindeki 419 ada 8 parselde nolu taşınmazın sahibine yapılacak bedel takdiri üzerinden satın alması teklifinin edilmesine, imtina ederse Devlet İhale Kanunu hükümlerince ve Belediye Kanunu hükümlerince satış yapılmasına ilişkin konunun mecliste alınan imar komisyonu kararının reddi ve bir sonraki mecliste yeniden görüşülmesi oyçokluğu ile kabul edildi.

 

3 BİN TL YARDIM YAPILACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise tahsis hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. Belediyeye ait Kızılpınar Mahallesi 736 ada 1 nolu parselde bulunan 352,61 metrekarelik hissenin, ibadet yeri olarak kullanılmak üzere 10 yıl süre ile Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı adına bedelsiz tahsisinin yapılması yönündeki komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.  Ardından Furkan Memiş’in dilekçesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. 17-19 Kasım 2018 tarihlerinde Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenecek olan Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası’na Çerkezköy’ü temsilen katılacak olan Furkan Memiş’e yol ve konaklama masrafları için 3 bin TL yardım yapılmasına ilişkin komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

DİĞER MAHALLE MUHTARLARI İLE GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANACAK

 

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan’ın sınır değişikliği ile ilgili dilekçesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. Talep edilen sınır değişikliğinin detaylı bir çalışma gerektirdiği tespit edildiğinden ve diğer mahalle muhtarlarının da talep ve görüşleri doğrultusunda önümüzdeki aylarda tekrar meclis gündemine getirilmesi komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilirken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Ardından bilirkişi seçimi konulu yazıya ilişkin İmar ve bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde zayi olan kadastro tespit tutanakları için Tekirdağ Valiliği Tekirdağ Kadastro Müdürlüğü Kapaklı Kadastro Birimi tarafından yapılacak çalışmalarda kadastro ekibinde görev yapmak üzere Ahmet Lofça, Ekrem Yalçın, Nevzat Memiş, Rafi Akça, Sami Güre ve Sebatin Çelik’in seçilmesi komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kasım Ayı meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı 3 Aralık Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10