"Sevgimizi Paylaşıyoruz"

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar tarafından gerçekleştirilen "Sevgimizi Paylaşıyoruz" projesi düzenlenen törenle faa

Kapaklı 6.11.2018 16:15:00 0

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Yıldızkent Ortaokulu Okul Müdürü Levent Akın, Yıldızkent Ortaokulu olarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yapmış oldukları “Sevgimizi Paylaşıyoruz” projesi ile lösemili çocuklara dikkat çekmek, moral olmak, kendilerini yalnız hissettirmemek istediklerini kaydetti. Bu projeyi yapma amacının üniversitedeki değerli bir hocasının “Herkes öğretmenlik yapar ancak önemli olan fark oluşturan öğretmen olmaktır” ve “Meyve verme derdinde olmayan tek ağaç odundur” sözleri olduğunu belirten Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar, okulun, öğretmenin asıl amacının sadece bilgi kutuları yetiştirmek değil aksine öncelikli amacın çocuğu eğitmek olduğunu kaydetti. Projedeki amaçlarını da ifade eden Saçar “Yine eğitimde Değerler Eğitimi dediğimiz ve öğrencilere kazandırılması istenen değerlerimiz vardır. “İyilik, yardımseverlik ve işbirliği, empati kurma, girişimcilik, güven ve özgüven değerlerini öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğretmenin en doğru yol olacağını düşündüğüm için bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Öğrencilerimizin ve toplumumuzun lösemi hastalığı ve LÖSEV konusunda dikkatini, bilgisini, farkındalık düzeyini artırmak, lösemili kardeşlerimize ufacık da olsa umut olmak, onlara maddi bağışlarımızla, maske etkinliğimizle, yazacağımız şiirler, çizeceğimiz resimler ve çekeceğimiz videolar ile yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına bu çalışmayı ilçemizde ve ilçemiz okullarımızda yapmaya karar verdim.” dedi.

 

BU KONUDA FARKINDA OLUP, DUYARLI OLABİLİRİZ

 

Saçar’ın ardından konuşan LÖSEV Kapaklı temsilcisi olan Ayşe Akyüz; ‘’LÖSEV 8 Kasım 1998 yılında kuruldu. LÖSEV Türkiye’deki lösemili çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim, maddi manevi, sosyal destek sağlayan bir vakıf. Lösemi ile kızım 5 yaşında iken tanıştı. Kızım 1 yıl ağır kemoterapi ve ilaç tedavisinden sonra çok şükür sağlığına kavuştu. Kızım şuan 15 yaşında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi. O süreç çok zor. İnanmak başarmanın yarısıdır dedik çok şükür biz başardık. İnşallah bu hastalıkla mücadele eden tüm çocuklarımız da başarır. Lösemili ve kanserli hastalar maskeyi dışarıdan mikrop, enfeksiyon kapmamak için takıyorlar. Toplumda bulaşıcı hastalık taşıyormuş gibi muamele yapılıyor. Bu çocukları ve aileleri üzüyor. Bu konuda farkında olup, duyarlı olabiliriz.” dedi.

 

EL ÜRÜNLERİNİ SATIN ALARAK LÖSEV’E DESTEK OLDULAR
 

Konuşmaların ardından lösemi hastalarını daha iyi anlamak için, toplumsal farkındalık oluşturmak için 1 dakikalık maske takma etkinliği düzenlendi. Etkinliğin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hastalığın önlenmesinde erken tanıya dikkat çekerek ve tüm hastalara acil şifalar diledi. Mandalı’nın konuşmasının ardından açılışı gerçekleştirilen stantta protokol ve davetliler lösemili öğrencilerin ve ailelerinin yapmış olduğu el ürünlerini satın alarak LÖSEV’e destek oldu.

Haber: Sevay KARDEŞ
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10